Hττα ΣΥΡΙΖΑ και πρωτιά ΝΔ στις εκλογές των καθηγητών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Hττα ΣΥΡΙΖΑ και πρωτιά ΝΔ στις εκλογές των καθηγητών για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Ολική ανατροπή σημειώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, καθώς την πρωτιά κατέλαβε η ΔΑΚΕ της ΝΔ, ενώ η παράταξη ΣΥΝΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από 50 κάλπες -επί συνόλου 60- η ΔΑΚΕ επιστρέφει στην πρώτη θέση πανελλαδικά με αύξηση ποσοστών που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 7%, ενώ η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) πέφτει στη δεύτερη θέση με μείωση ποσοστών κατά περίπου 5 μονάδες.
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο παρατάξεις εκτιμάται ότι θα κυμανθεί ανάμεσα σε 7%-8%, καθώς η δύναμη της ΔΑΚΕ πανελλαδικά αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 27%-28% (από 21,8% το 2014) και των ΣΥΝΕΚ περί το 20% από 25% στις περασμένες εκλογές.
Το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ φέρεται να κρατάει τα ποσοστά του γύρω στο 15%, οι Παρεμβάσεις (της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) επίσης, αλλά μάλλον με μικρή πτωτική τάση, ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται και παράταξη που πρόσκειται στη ΛΑΕ (και είχε διασπαστεί από τη ΣΥΝΕΚ) με μικρά ποσοστά κοντά στο 1,5%-2%. Η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) κινείται γύρω στο 7%-8%.
Όσον αφορά στους δάσκαλους, η σειρά κατάταξης των παρατάξεων δεν αλλάζει σε σχέση με το 2014 και η ΔΑΚΕ πήρε ξανά την πρώτη θέση, αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της, όπως δήλωσε ο επανεκλεγείς αιρετός της Βασίλης Παληγιάννης, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε εκ νέου η παράταξη ΔΗΣΥ της Κεντροαριστεράς.
Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε ότι η μεγάλη νίκη της παράταξής του αποδεικνύει ότι οι καθηγητές αποδοκίμασαν ξεκάθαρα την κυβερνητική πολιτική στην παιδεία, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και συνεργάτη του υπ. Παιδείας Θέμη Κοτσιφάκη να αποδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα στη διάσπαση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, την αναμενόμενη φθορά και την καθολική πολεμική που υπέστη η ΣΥΝΕΚ.
Οι κάλπες στήθηκαν την 2α Νοεμβρίου και τα σχολεία έμειναν κλειστά για τις αρχαιρεσίες των εκπαιδευτικών.

epirusblog.gr
5 of 5
Hττα ΣΥΡΙΖΑ και πρωτιά ΝΔ στις εκλογές των καθηγητών για τα υπηρεσιακά συμβούλια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5796636390842146162
item