Άρτα: H  ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ Άρτα: H  ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: H  ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Άρτα: H  ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Κι άλλο προκλητικό χτύπημα των γνωστών, τσιγγάνων, που ταυτοποιήθηκαν, αλλά δεν συνελήγθησαν... 
Αυτή την φορά, οι δυό πολυσυζητημένοι τσιγγάνοι, που αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο της Άρτας και ειδικότερα της συνοικίας του Αγίου Νικολάου, υπερέβησαν κάθε όριο θρασύτητας και επιτέθηκαν σε γνωστό δικηγόρο της πόλης, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, για να του πάρουν όσα χρήματα είχε πάνω του, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο. 
Ο γνωστός δικηγόρος έφευγε απ' το γραφείο του, για να πάει στο αυτοκίνητό του κι εκεί ήταν στημένη η ενέδρα.
Όταν η Αστυνομία, πληροφορήθηκε το γεγονός κινητοποιήθηκε, αλλά όπως λένε πηγές απ' την Αστυνομία Άρτας, το πληροφορήθηκε καθυστερημένα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, για την σύλληψη των δυό επικίνδυνων τσιγγάνων. Μια λεπτομέρεια, την οποία καταγράφουμε, αν έχει κάποια αξία για την ανάλυση του γεγονότος.
Μία ημέρα μετά, οι δράστες είχαν ταυτοποιηθεί, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθούν, μιας και γνώριζαν το τι είχαν κάνει και είχαν στο νου τους, το πως θα διαφύγουν το αυτόφωρο... Περίμεναν και μόλις παρήλθε, άρχισαν να κάνουν βόλτες στην αγορά, για να στείλουν το γνωστό μήνυμα: "Εμείς εδώ είμαστε, κάνουμε ότι γουστάρουμε και κανένας δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα"!
Το μήνυμα που έστειλαν, είναι η ωμή πραγματικότητα και πρέπει να την αντιληφθούν οι πάντες... Όχι μόνο η Αστυνομία που μπορεί να είναι εύκολος στόχος, μιας και σ' αυτή την περίπτωση, δεν έφερε το αποτέλεσμα που ζητεί η κοινωνία, αλλά και όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης και όλοι όσοι έχουν και πρέπει να έχουν λόγο για την σωστή και ασφαλή λειτουργία της κοινωνίας.
[Πόσα και πόσα άρθρα, έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα η "Γ" και επεσήμανε πως την κάθε εγκληματική ενέργεια των συγκεκριμένων, αλλά και άλλων τσιγγάνων, που τώρα βγαίνουν στην πιάτσα, θα τις ακολουθούν οι χειρότερες, αλλά μακάρι να μην φτάσουμε σε κάποιο μοιραίο γεγονός. Τότε κάποιοι έκαναν λόγο για υπερβολές... Ας κάνουν και τώρα].
Πάλι απ' τη αρχή λοιπόν... Οι τσιγγάνοι, που είναι ικανοί για τα πάντα και δεν θα νοιαστούν, αν σε κάποια περίπτωση προκειμένου να κάνουν την... δουλειά του, αφαιρέσουν τους και μια ζωή! 
tsigganoi-nea-99-a
-Τι δεν καταλαβαίνουν και ποιοί δεν καταλαβαίνουν;
Αν δεν μπουν μέσα στον οικισμό των τσιγγάνων ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και δεν καθαρίσουν άπαξ δια παντός το τοπίο, το επόμενο χτύπημα που θα αναμείνουμε, δεν είναι παράξενο, να έχει ως απολογισμό και κάποια ανθρώπινη ζωή. 
Η αστυνομία ισχυρίζεται πως και μετά το περιστατικό αυτό, ειδική ομάδα μπήκε στον οικισμό, μόνο που όπως εμείς μαθαίνουμε, δεν έκανε τίποτα απ' το να παραλάβει το κινητό που είχε κλαπεί και οι ταυτοποιημένοι δράστες, είχαν αφήσει σε κάποιο σημείο, για να επιστραφεί... Μεγαλοκαρδία κι αυτή!
Για να παρουσιαστεί η κάθε λεπτομέρεια σε ότι αφορά τις συλλήψεις των μονίμως παρανομούντων τσιγγάνων, θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι και οι συγκεκριμένοι ταυτοποιημένοι δράστες έχουν συλληφθεί άπειρες φορές, αλλά έκαναν την καθιερωμένη... επίσκεψη στο δικαστικό μέγαρο, για να αφεθούν ελεύθεροι και να... συνεχίσουν την... δράση τους...
Κι έτσι εισερχόμαστε στη ουσία του θέματος... Να πεισθούν και οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, ότι όλοι μαζί, Αστυνομία, Δικαιοσύνη και Κοινωνία, διά των φορέων της, πρέπει να συνεννοηθούν και το τεράστιο πρόβλημα, να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του, ώστε να μην τολμήσει να σκεφτεί κανένας εξ αυτών, ότι μπορεί να κάνει το ελάχιστο απ' αυτά που κάνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. 
Αν γίνει η σοβαρή κινητοποίηση και περάσει... ο νόμος τα σύνορα του καταυλισμού των τσιγγάνων της Άρτας, είναι τόσα τα αδικήματα που θα βεβαιωθούν, ώστε οι ποινές που θ' ακολουθήσουν, δεν θα μπορεί κανένας να τις μετρήσει...
-Γιατί τόσα χρόνια, δεν γίνεται;
Δεν φταίει μόνο η Αστυνομία... Η Αστυνομία, κατά την γνώμη όσων παρακολουθούν τα γεγονότα αυτά, κάνει όσα μπορεί να κάνει... Και όσα μπορεί να απαιτήσει και σε κεντρικό επίπεδο, η τοπική διοίκησή της. 
Θα είναι αλλιώς τα πράγματα, αν η κοινωνία διά των εκπροσώπων της απαιτήσει απ' την ηγεσία της Αστυνομίας, να γίνει οργανωμένη επιχείρηση μέσα στον καταυλισμό και να προκύψουν αποτελέσματα. 
Το ίδιο πρέπει να απαιτήσει και απ' την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μιας και οι εδώ εκπρόσωποι, φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν οι τσιγγάνοι και τον τρόμο κάτω απ' τον οποίο ζουν οι πολίτες, σ' αυτή την πόλη...
-Να μιλήσουμε για την συνέχεια;
Θα ξεχαστεί κι αυτό το γεγονός και θα αναμείνουμε το επόμενο, για νάχουμε να λέμε... Όσο δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι εκπρόσωποι της κοινωνίας, μιας και της κοινωνίας είναι το πρόβλημα, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. 
Απλά θα οργιζόμαστε όσοι τυχαίνει με περισσότερη ευαισθησία να παρακολουθούμε τα γεγονότα... Θα παρατηρούμε, τους συγκεκριμένους, αλλά και πολλούς άλλους τσιγγάνους, να προκαλούν και να μην δίνουν λόγο σε κανέναν. Και το χειρότερο... Να αναμείνουμε και το τραγικό γεγονός, που αν συνεχίσουν έτσι, είναι σίγουρο πως θα προκύψει...

Δέσμευση Εισαγγελέα...
Μια εξέλιξη, που ίσως είναι σοβαρή και μπορεί ν' ανοίξει παράθυρο αισιοδοξίας, για το μεγάλο πρόβλημα... 
Αφορά στην επίσκεψη που έκανε ο δικηγόρος που εδέχθη την επίθεση, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Τσίρκα, στον Εισαγγελέα Άρτας, στον οποίο ανέφεραν το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και την συνολικότερη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τους τσιγγάνους και τον τρόμο που έχουν επιβάλλει στην Άρτα.
Ο κ. Εισαγγελέας απάντησε πως και ο ίδιος θ' ασχοληθεί με το θέμα.
Οπότε ας αναμείνουμε...
Πηγή: http://gnomiartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: H  ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 843650565882766290
Σχόλια
item