Οι Ρομά με τις Ferrari πίσω από τη ληστεία της Βίσση και δεκάδες διαρρήξεις σε όλη τη χώρα Οι Ρομά με τις Ferrari πίσω από τη ληστεία της Βίσση και δεκάδες διαρρήξεις σε όλη τη χώρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι Ρομά με τις Ferrari πίσω από τη ληστεία της Βίσση και δεκάδες διαρρήξεις σε όλη τη χώρα

Οι Ρομά με τις Ferrari πίσω από τη ληστεία της Βίσση και δεκάδες διαρρήξεις σε όλη τη χώρα - Κεντρική Εικόνα
Στα χέρια της ΕΛ.Α.Σ βρίσκονται περισσότερα από 30 μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έχουν ρημάξει σπίτια σε όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για πολυπληθείς εγκληματικές οργανώσεις Ρομά που διαρθρώνονται σε πολλές υποομάδες και τα μέλη τους διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε όλη την χώρα.
Οι δύο κεντρικοί πυρήνες της οργάνωσης ήλεγχαν τις υποομάδες τους, που «χτυπούσαν» ανά την Επικράτεια, από την Αλεξάνδρουπολη, την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα έως την Αθήνα.
Η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας κινητοποιήσει τουλάχιστον 600 αστυνομικούς ανά την Επικράτεια
Πρόκειται όπως χαρακτηριστικά τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, για «την μεγαλύτερη υπόθεση των δεκαετιών στον τομέα των ληστειών και των διαρρήξεων, καθώς εδώ δεν εξαρθρώθηκε μία ή δύο συμμορίες, αλλά ολόκληρη η δομή τους».
Υπάρχουν ενδείξεις, αλλά απομένει να φανεί στην ανάκριση ότι είναι υπεύθυνοι και για τη διάρρηξη στο σπίτι της τραγουδίστριας Άννας Βίσση, καθώς και της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη.
Ο «κύκλος» των χτυπημάτων περιελάμβανε κέρδη πολλών εκατομμυρίων, καθώς οι στόχοι ήταν χρηματοκιβώτια με κοσμήματα, χρήματα και χρυσαφικά που ξεπερνούσαν τα 200.000-300.000 ευρώ λεία την φορά.
Μάλιστα, με τα κέρδη αυτά, οι «εγκέφαλοι» των εγκληματικών οργανώσεων είχαν αγοράσει υπερπολυτελή σπίτια και πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως Ferrari και Porshe!  
Πέρα των άνω των 30 συλλήψεων, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 έρευνες σε σπίτια και χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα.
Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Ασφάλεια Αττικής.
Epirusblog Gr
5 of 5
Οι Ρομά με τις Ferrari πίσω από τη ληστεία της Βίσση και δεκάδες διαρρήξεις σε όλη τη χώρα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 3346803590648681595
Σχόλια
item