ΥΠΟΙΚ: Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ΥΠΟΙΚ: Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΥΠΟΙΚ: Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου


ΥΠΟΙΚ: Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

Με τα "αγκάθια" των εργασιακών, των δημοσιονομικών και της ενέργειας (κυρίως της πώλησης ποσοστού της ΔΕΗ) αποχωρούν από την χώρα μας οι θεσμοί μετά και την πολύωρη συνάντηση μέχρι τις πρωινές ώρες με το οικονομικό επιτελείο, παρότι το πρωθυπουργός, όπως έδειξε και ο πρόσφατος ανασχηματισμός, επιθυμεί συμφωνία το συντομότερο δυνατόν για να «ανοίξει» το θέμα του χρέους.

Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί εφικτό το στόχο του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν αλλάζει».

Το υπουργείο επιχειρεί να υποβαθμίσει την εικόνα αδιεξόδου των πρωινών ωρών, σχολιάζοντας πως «κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπήρξε σύγκλιση και σημαντική πρόοδος σε αρκετά θέματα». 


Τις επόμενες ημέρες, διαβεβαιώνει η πλατεία Συντάγματος, τα τεχνικά κλιμάκια θα κλείσουν το δημοσιονομικό του 2018, στο οποίο σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος, καθώς και την ενέργεια (σ.σ ΔΕΗ). «Έκλεισε το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για το οποίο δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές -απομένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες» προσθέτουν στο ΥΠΟΙΚ.

Όσον αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η θέση της κυβέρνησης παραμένει. «Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 και 2020 πρέπει να συζητηθεί στο Eurogroup γιατί είναι η άλλη όψη του ίδιους νομίσματος: του χρέους. Πρέπει, λοιπόν, να συζητηθούν πλεονάσματα και χρέος» επιμένει η Αθήνα.

Epirusblog Gr
5 of 5
ΥΠΟΙΚ: Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6559480770373803548
Σχόλια
item