Τσίπρας: Ζήτημα λίγων εβδομάδων το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους

Τσίπρας: Ζήτημα λίγων εβδομάδων το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Αριστερά» τονίζει ο πρωθυπουργός - «Διανύουμε το τελευταίο κομμάτι μια δύσκολης διαδρομής» τονίζει ο κ. Τσίπρας αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπό τον τίτλο, «Με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία», δημοσιεύεται στο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζει ότι «Δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας» και ότι  «η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Ο πρωθυπουργός στο άρθρο του στέκεται στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και τονίζει ότι: «είχαμε πει ότι μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θα τεθούν οι όροι για την ελάφρυνση του χρέους - ενός χρέους που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεωρούσαν ότι είναι βιώσιμο.Παρά τις αντιδράσεις και το σκεπτικισμό η συζήτηση αυτή είναι ήδη στο τραπέζι και είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να έχουμε καλά νέα».

Αναφερόμενος στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι: «είχαμε πει ότι θα κλείσει έγκαιρα, ώστε μαζί με τις αποφάσεις για το χρέος και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση, να ανοίξουν οι προϋποθέσεις για επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. Το ίδιο λένε πλέον και οι θεσμοί. Διανύουμε το τελευταίο κομμάτι μια δύσκολης διαδρομής».

Στη συνέχεια, στρέφοντας τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι στόχος της είναι «να φανεί χρήσιμη στους πιο ακραίους κύκλους του διεθνούς και του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου και ταυτόχρονα να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό που για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Αριστερά».

Το άρθρο του κ. Τσίπρα είναι εστιασμένο, στις σχέσεις πολιτών και Αριστεράς και σε αυτό αναφέρεται πως: «η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι’ αυτό και αντέχει».

Και συνεχίζει, «αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα».

«Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο», καταλήγει.
epirusblog.gr
5 of 5
Τσίπρας: Ζήτημα λίγων εβδομάδων το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6749111625958434356
item