Ιταλία: Προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις Ιταλία: Προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: Προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ιταλία: Προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τα γκάλοπ που δημοσιεύονται σήμερα στην Ιταλία όλα δίνουν προβάδισμα στο «όχι» στο συνταγματικό δημοψήφισμα - Το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται γύρω στο 20%, Όλα τα γκάλοπ που δημοσιεύονται σήμερα στην Ιταλία δίνουν προβάδισμα στο «όχι» στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στην δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Demopolis, για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7, η πρόθεση ψήφου υπέρ του «όχι» αγγίζει το 39%, υπέρ του «ναι» το 36%, ενώ το υπόλοιπο στατιστικό δείγμα δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελική του απόφαση.

Σε γκάλοπ παράλληλα της εταιρίας Tecnè, για λογαριασμό της Rai, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι θα καταψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις σε ποσοστό 53,5%, ενώ το 46,5% εννοεί να τις στηρίξει.

Βάσει της δημοσκοπικής έρευνας της εταιρίας Euromedia Research, τέλος, το «όχι» «πείθει» το 52,5% των ερωτηθέντων και το «ναι» το 47,5%. 


Σύμφωνα με τους περισσότερους δημοσκόπους, το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται γύρω στο 20%, κάτι που δείχνει ότι αυτή η κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση πρόκειται να κριθεί, πιθανότατα, με αρκετά μικρή διαφορά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε και χθες βράδυ, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, ότι «αν η χώρα του δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την οδό των σημαντικών αλλαγών, υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτικοί οι οποίοι ξέρουν πολύ καλύτερα από τον ίδιο να επιπλέουν». 


Σε περίπτωση ήττας στο δημοψήφισμα, θεωρείται πολύ πιθανό ο Ρέντσι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, διατηρώντας, όμως, τουλάχιστον προσωρινά, την ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
protothema.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιταλία: Προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5796943088108086745
Σχόλια
item