Μουζάλας κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό Μουζάλας κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μουζάλας κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Μουζάλας κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό
Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στη Μόρια της Λέσβου, όπου δύο άτομα έχασαν το ζωή τους στο Hotspot, o υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας επέρριψε ευθύνες και στις τοπικές κοινωνίες των νησιών ότι δεν δέχονται τη δημιουργία νέων κλειστών κέντρων, ενώ ήλθε σε αντιπαράθεση ακόμη και με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Σάμου Δημ. Σεβαστάκη για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί, παραδέχθηκε ότι η αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας θα καθυστερήσει καθώς η υπηρεσία ασύλου δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό. 

«Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να εργαστούν στα hot spot» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο ασκώντας κριτική στον βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος «συνταχθήκατε με τον Δήμαρχο ώστε να μην δοθεί χώρος για κλειστό κέντρο. Ελπίζω να το ξανασκεφτείτε. 

Τα λαϊκίστικα συνθήματα πρέπει να σταματήσουν να επηρεάζουν το λαό και θα περιμένει κανείς από εσάς να εμποδίσετε τα λαϊκιστικά συνθήματα».

«Η πρότασή που καταθέσατε στην Βουλή είναι αυτούσια του Δημάρχου και θέτει σε κίνδυνο την Συμφωνία που είναι πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. Η τοπική διοίκηση και εσείς αρνείστε να γίνει κέντρο κλειστού τύπου. Η άρνηση είναι δική σας και μετά θα μου κάνετε ερωτήσεις για πιθανά επεισόδια».

Απαντώντας δε στον υπουργό που υποστήριξε ότι η αναστάτωση που επικρατεί στα νησιά δεν οφείλεται στα προβλήματα αλλά στον λαϊκισμό είπε: «η ποιότητα ζωής, η βία και ο τρόπος που κινείται το ζήτημα προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό και αυτό δεν επιλύεται κατασταλτικά αλλά με κλίμα εμπιστοσύνης… Οι νησιώτες σας άκουσαν το καλοκαίρι να λέτε όχι σε δημιουργία δεύτερου hot spot και τώρα σας ακούνε να ζητάτε να γίνουν κι άλλα».

Ο Υπουργός κατήγγειλε πάντως ότι μέσα σε αυτή την κατάσταση μια μικρή μερίδα Ελλήνων πλουτίζει. “Το άσυλο προχωρά με ρυθμούς δυσανάλογους σε σχέση με το πρόβλημα. Η πρόοδος στο άσυλο θα εξακολουθήσει και για αυτό το μήνα να είναι αργή. Τον Ιούνιο στη Σάμο ήταν πέντε άτομα για το άσυλο, τώρα είναι 11. 

Ο ρυθμός απαντήσεων έχει διπλασιαστεί. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και να πάψουν τα λαϊκίστικα συνθήματα  να επηρρεάζουν τον πληθυσμό. Υπήρχε όμως και ένα κομμάτι του πληθυσμού το οποίο πλούτιζε από την κατάσταση. Υπήρξε ξενοδόχος που ζήτησε 75 ευρώ το άτομο”.

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση του Χρ. Κατσώτη (ΚΚΕ), ο κ. Μουζάλας τόνισε: «Δεν θα απεγκλωβίσουμε άμεσα τα νησιά». Και αφού επανέλαβε ότι «η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε να πάρουμε», καθώς «έχει γλυτώσει τη χώρα από 100-150 χιλιάδες πρόσφυγες», υποστήριξε: «Για να βελτιωθούν οι χώροι διαμονής και να πάψουν οι τραγωδίες, θα πρέπει να δοθούν νέα καμπ. 

Αν δεν γίνει αυτό, οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν υιοθετήσει λαϊκίστικη θέση να φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά».
Epirusblog Gr
5 of 5
Μουζάλας κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7318572356387662920
Σχόλια
item