Λήστευαν, έκλεβαν και πωλούσαν τα κλοπιμαία στην Ημαθία Λήστευαν, έκλεβαν και πωλούσαν τα κλοπιμαία στην Ημαθία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λήστευαν, έκλεβαν και πωλούσαν τα κλοπιμαία στην Ημαθία

Λήστευαν, έκλεβαν και πωλούσαν τα κλοπιμαία στην Ημαθία

Οι δράστες, ένας 30χρονος Έλληνας και και ένας 20χρονος Αλβανός, είχαν βρει μόνο τον άτυχο ηλικιωμένο στο σπίτι του και τον είχαν βασανίσει για να τους πει πού έκρυβε χρήματα.

Σπίτια, αποθήκες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας ήταν ο στόχος ενός «ντουέτου» νεαρών Ελλήνων διαρρηκτών που δρούσαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό, διέπραξαν εννέα διαρρήξεις και δυο απόπειρες, αλλά και μία απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου.

Οι δράστες, ένας 30χρονος Έλληνας και και ένας 20χρονος Αλβανός, είχαν βρει μόνο τον άτυχο ηλικιωμένο στο σπίτι του και τον είχαν βασανίσει για να τους πει πού έκρυβε χρήματα. Όμως, δεν είχε δεκάρα και, αφού αναστάτωσαν όλο το σπίτι, έφυγαν με άδεια χέρια. 


Από τις υπόλοιπες διαρρήξεις, η λεία τους ήταν κυρίως χορτοκοπτικά μηχανήματα, εργαλεία, αλυσοπρίονα και ηλεκτρονικές συσκευές αξία άνω των 5.000 ευρώ, τα οποία πωλούσαν σε έναν 40χρονο που τα διέθετε στην αγορά και πλέον κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνες που έγιναν σε ένα σπίτι που χρησιμοποιούσαν οι δυο διαρρήκτες σε περιοχή της Ημαθίας, αλλά και στο σπίτι και το κατάστημα του 40χρονου σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ στο σπίτι του 30χρονου κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλες full face, τέσσερα κινητά, ένας ασύρματος με τον οποίο παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., τρία ζευγάρια κιάλια και δύο μαχαίρια.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βέροιας  άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απόπειρα ληστείας και παραβάσεις των νόμων περί ραδιοσυχνοτήτων και περί αλλοδαπών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους.
Epirusblog Gr
5 of 5
Λήστευαν, έκλεβαν και πωλούσαν τα κλοπιμαία στην Ημαθία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 385800183195265760
Σχόλια
item