Σκληραίνουν τη στάση τους οι Χριστιανοδημοκράτες και ζητούν επαναπροωθήσεις μεταναστών Σκληραίνουν τη στάση τους οι Χριστιανοδημοκράτες και ζητούν επαναπροωθήσεις μεταναστών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Χριστιανοδημοκράτες και ζητούν επαναπροωθήσεις μεταναστών

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Χριστιανοδημοκράτες και ζητούν επαναπροωθήσεις μεταναστών
Σε σκληρές θέσεις για το ζήτημα των επαναπροωθήσεων μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο φαίνεται πως καταλήγουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, όπως προκύπτει από πληροφορίες από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των κρατιδίων της Γερμανίας που έλαβε χώρα την Τρίτη στο Βερολίνο.
 Οι υπουργοί Εσωτερικών που προέρχονται από το CDU και το CSU τόνισαν την αποφασιστικότητά τους στο θέμα των επαναπροωθήσεων. Σε εσωτερική συζήτηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ υποστήριξαν πως όσοι δεν δικαιούνται ασύλου θα πρέπει να επιστρέφονται στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. 
Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών επαίνεσαν την πρόταση του αντιπροέδρου του CDU και υπουργού Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης Τόμας Στρόμπλ για αυστηρότερους κανόνες επαναπροωθήσεων.  
Ο υπουργός Στρομπλ υποστηρίζει σε εσωτερικό κείμενο που κατέθεσε πως ακόμα και άρρωστοι μετανάστες θα πρέπει να επαναπροωθούνται, σε περίπτωση που αρρώστησαν κατά τη διαδικασία της μετανάστευσης. Βέβαια, κάτι τέτοιο απέρριψε ο πρόεδρος της Διάσκεψης των υπουργών Εσωτερικών και υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Saarland Κλάους Μπουιγιόν.  
Πάντως, το όλο σχέδιο έχει βρει θετική υποδοχή στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ ο κ. Στρόμπλ έχει προειδοποιήσει πως θα φέρει την πρόταση προς κύρωση στο συνέδριο του CDU, το οποίο θα γίνει σε λίγες μέρες. 
Υπενθυμίζεται πως, μέχρι το τέλος του έτους, οι επαναπροωθήσεις, δηλαδή η βασική λειτουργία του κανονισμού του Δουβλίνου, έχει παγώσει, πλην όμως ήδη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ έχει εκτιμήσει πως πρέπει να προχωρήσουν κανονικά εκ νέου οι απελάσεις παράνομων μεταναστών.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σκληραίνουν τη στάση τους οι Χριστιανοδημοκράτες και ζητούν επαναπροωθήσεις μεταναστών
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3464434388136950060
Σχόλια
item