Πρέβεζα: Στους δρόμους οι μαθητές της Πρέβεζας Πρέβεζα: Στους δρόμους οι μαθητές της Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στους δρόμους οι μαθητές της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Στους δρόμους οι μαθητές της Πρέβεζας
Στους δρόμους βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές των Γυμνασίων της Πρέβεζας συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, με κύριο αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε καθηγητές, να εξοπλιστούν με το απαραίτητο υλικό και να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές για μαθήματα όπως γυμναστική, πληροφορική κ.α.
Οι μαθητές συναντήθηκαν στις 11 το πρωί στο πάρκο του Πυροβολικού και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στη Λεωφόρο Ειρήνης και στην παραλία της πόλης με κατάληξη το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
IMG 9800
Αντιπροσωπεία από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας παρέδωσε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη το οποίο αναφέρει:
«Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι οι μαθητές διεκδικώντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει. 
Καθώς όλα τα σχολεία σήμερα 7 Νοέμβρη είναι κλειστά και είμαστε στους δρόμους, θα θέλαμε η επιστολή μας και τα αιτήματά μας να φτάσουν στο Υπουργείο. Επίσης, απαιτούμε η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει τη μεταρρύθμιση-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Βουλή γιατί θα μας βρουν μπροστά τους.
Τα αιτήματά μας είναι:
-Το Υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν άμεσα χρηματοδότηση για τα σχολεία μας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε καθηγητές, να εξοπλιστούν με το απαραίτητο υλικό και να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές για μαθήματα όπως γυμναστική, πληροφορική κ.α.
-Να μη μας στοιβάζουν σε τάξεις με 20 μαθητές, για να μπορεί να γίνεται σωστό μάθημα.
-Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο-έκτρωμα που ετοιμάζουν.
-Να γίνει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλεία σε όλα τα σχολεία.
-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας».

Πηγή: atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στους δρόμους οι μαθητές της Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 1719531776633860020
Σχόλια
item