Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως χωρίς νέα μέτρα Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως χωρίς νέα μέτρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως χωρίς νέα μέτρα

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως χωρίς νέα μέτρα

Βέβαιος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην εγκαίρως, χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά και χωρίς νέα μέτρα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και υποστήριξε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία για νέα μέτρα, ειδικά για την περίοδο μετά το 2018. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης σε κάθε επίπεδο», είπε.

Εκτίμησε ότι «ο δρόμος για επιστροφή στην ανάπτυξη» είναι «για πρώτη φορά ανοιχτός», και ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον «μία ανάσα» από την έξοδο από την «κοινωνική και ανθρωπιστική περιπέτεια» των Μνημονίων.

Υποστήριξε ακόμα ότι το επόμενο βήμα είναι η συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να προσφέρει στήριξη στα στρώματα που έχουν επωμιστεί τα μεγαλύτερα βάρη κατά την κρίση, προσθέτοντας ότι μετά ην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για γενικότερη παραγωγική ανασυγκρότηση.

Δεν αλλάζουν τα σύνορα

Στρέφοντας το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά, ειδικά μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι «τα σύνορα δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται».

Χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις αμφισβητήσεις διεθνών συνθηκών, προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν πρόκειται ποτέ να «κάνει πίσω» σε σχέση με τα συμφωνηθέντα του 1923, τα οποία και χαρακτήρισε «βασικό στοιχείο ισορροπίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Στον απόηχο της νέας απειλής Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων ώστε να περάσει στην Ευρώπη ένα νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Τσίπρας απάντησε λακωνικά ότι η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας πρέπει οπωσδήποτε να «τηρηθεί πιστά», προσθέτοντας ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας Βρυξελλών - Άγκυρας πρέπει να μείνουν ανοιχτοί.

Epirusblog Gr
5 of 5
Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως χωρίς νέα μέτρα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3584657916546219035
Σχόλια
item