Καυγάς στην Αλβανική Βουλή για την προκλητική αναφορά του Ράμα στην Ακρόπολη Καυγάς στην Αλβανική Βουλή για την προκλητική αναφορά του Ράμα στην Ακρόπολη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καυγάς στην Αλβανική Βουλή για την προκλητική αναφορά του Ράμα στην Ακρόπολη

Αποκλειστικό Star:Καυγάς στην Αλβανική Βουλή για την προκλητική αναφορά του Ράμα στην Ακρόπολη
Οι προκλητικές και ανιστόρητες αναφορές του Αλβανού Πρωθυπουργού για την Ακρόπολη, προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση ακόμη και μέσα στην αλβανική Βουλή.
Μετά τα παραπάνω, ο Αλβανός Πρωθυπουργός επανήλθε, μιλώντας στην αλβανική Βουλή, και κατηγόρησε τον Πρόεδρο του κόμματος της μειονότητας, Βαγγέλη Ντουλέ, ότι ξεσηκώνει την Αθήνα, με αφορμή τις κατεδαφίσεις σπιτιών μελών της μειονότητας στη Χειμάρρα:
«Γιατί τους κοροϊδεύεις στην Αθήνα και τους λες ότι τα κτίρια θα καταστραφούν χωρίς να σεβαστεί ο νόμος; Γιατί τους λες ψέματα στην Αθήνα και τους χτυπάς;» ρώτησε τον Πρόεδρο του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Έντι Ράμα.
Ακολούθησε σκληρή επίθεση από τον επικεφαλής του μειονοτικού κόμματος:
«Μη μας ντροπιάζεις στα μάτια όλου του κόσμου με τις αναρτήσεις σου για την Ακρόπολη. Η Ακρόπολη είναι ένα από τα 10 θαύματα του κόσμου. Εσύ επέλεξες μια γκραβούρα με μιναρέ. Η νοοτροπία σας είναι πολύ μακριά από τον πολιτισμό».
«Ούτε η ομιλούμενη Αλβανική στην Αθήνα την καθιστά Αλβανική, ούτε η ομιλούμενη Ελληνική στη Χειμάρρα την καθιστά ελληνική πόλη» ανταπάντησε ο Έντι Ράμα.
«Εφαρμόζεις τα αιτήματα του μπαμπά Ερντογάν. Είστε μεθυσμένος, δεν καταλαβαίνετε πού ζείτε, έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα» του είπε ο Βαγγέλης Ντουλές.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου της Χουριέτ Μπουράκ Μπεκντίλ, με τίτλο: «Άρα, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική;».
Ο αρθρογράφος γράφει ουσιαστικά ότι, με τη λογική του Ερντογάν περί των «συνόρων της καρδιάς μας», θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική και ότι η Τουρκία θα έπρεπε να περιοριστεί στις στέπες της Ασίας.
star.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Καυγάς στην Αλβανική Βουλή για την προκλητική αναφορά του Ράμα στην Ακρόπολη
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6837593926832576773
Σχόλια
item