Ρουβάς-Ζυγούλη: Σε επίσημο γεύμα με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη!

Ρουβάς-Ζυγούλη: Σε επίσημο γεύμα με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη!

Ένα επίσημο γεύμα δόθηκε στο ξενοδοχείο N.J. V. Athens Plaza στο πλαίσιο της Συνάντησης των Αθηνών «Φιλόξενες πόλεις για τους πρόσφυγες». 

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, τον Σάκη Ρουβά με την Κάτια Ζυγούλη, την οικογένεια του Γιώργου Λεβέντη, την Έλενα Κουντουρά, την Έλενα Καμμένου την Καίτη Τζιτζικώστα και άλλους σε μια ξεχωριστή συνάντηση. 

Λίγες μέρες μετά το τελευταίο επίσημο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα, ως πρόεδρος των HΠA στην Αθήνα, η επικεφαλής της UNESCO κ. Irina Bokova ήρθε στη χώρα μας για να μιλήσει για το καυτό πρόβλημα των προσφύγων και την ανάγκη δημιουργίας φιλόξενων πόλεων γι’ αυτούς – το θέμα της Διεθνούς Συνάντησης των Aθηνών που οργανώνεται σε συνεργασία με το «Iδρυμα Mαριάννα B. Bαρδινογιάννη» και την πρόεδρό του κ. Mαριάννα Β. Bαρδινογιάννη, πρέσβη Kαλής Θελήσεως της UNESCO. 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και το επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου «Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες» άνοιξε με ομιλία της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη πλαισιωμένη από τους δημάρχους Αθηναίων Πειραιά και Λέσβου. 

Στην κλειστή συνεδρίαση, τριάντα εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, επιχείρησαν να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενημέρωση πάνω στα νέα δεδομένα, τις σύγχρονες πρακτικές και τη διεθνή εμπειρία, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν μέσα στη νέα πραγματικότητα.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των Ελλήνων δημάρχων που στις πόλεις τους φιλοξενούν πρόσφυγες. Κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μετέδωσαν τα μηνύματα τους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Καίτη Τζιτζικώστα, Irina Bokova, Έλενα Καμένου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Adrienne Clarkson, Άντρη Αναστασιάδη, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Odeta Nishani


Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Παναγιώτης Κουρουμπλής



Σάκης Ρούβας, Έλενα Κουντουρά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη


Το ζεύγος Βασίλη Λεβέντη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Alberto Cano, Κάτια Ζυγούλη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς, Αχιλλέας Τσάλτας
epirusblog.gr
5 of 5
Ρουβάς-Ζυγούλη: Σε επίσημο γεύμα με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη!
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2222063536206638946
item