Γιάννενα: Έντονο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού Γιάννενα: Έντονο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έντονο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού

Γιάννενα: Έντονο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού
Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες για την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης.
Προσωπικό που δεν αναφέρεται στο δικαστικό σώμα, αλλά στους δικαστικούς υπαλλήλους που τα τελευταία χρόνια έχουν μείνει σχεδόν οι μισοί σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.
Το γεγονός αυτό και τα προβλήματα που προκαλεί αποτελούν αντικείμενο προτεραιότητας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με τις εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης.
Ιδιαίτερα έντονα είναι τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και σε τοπικό επίπεδο ειδικά στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Τοπικού Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων κα Ναυρούζογλου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημήτρης Λιάτσος, μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που τόνισε ότι αντίστοιχα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού παρατηρούνται σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, θέμα που είναι σε άμεση συνάρτηση με την έλλειψη μηχανοργάνωσης στα δικαστήρια.
«Αυτή τη στιγμή λειτουργούν υπηρεσίες με το 50% του προσωπικού στις οργανικές θέσεις. Είναι αναγκαιότητα να ξεφύγουμε από το δεφτέρι και να περάσουμε στη μηχανοργάνωση, την απομαγνητοφώνηση και το ηλεκτρονικό δικόγραφο.
Με τον τρόπο αυτό θα γίνει πιο εύκολη η δουλειά μας και κυρίως η δικαιοσύνη θα απονέμεται γρηγορότερα», σημείωσε ο κ. Λιάτσος.

Θέματα ασφάλειας του Δικαστικού Μεγάρου
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών τοποθετήσεων ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην αναφορά της προέδρου των δικαστικών υπαλλήλων Ιωαννίνων στα προβλήματα με την ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. 
Όπως τόνισε είναι από τα λίγα Δικαστικά Μέγαρα, που δε λειτουργεί ανιχνευτής μετάλλων, παρά το γεγονός ότι έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά όπως αυτό του 1994 με τη δολοφονία ενός Εισαγγελέα, ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου. 
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε επιμέρους προβλήματα του κτιρίου όπως είναι η έλλειψη θέρμανσης και τα προβλήματα στεγάνωσης, κάνοντας αναφορά και στις ανεπαρκείς τις περισσότερες φορές, απαντήσεις του υπουργείου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Έντονο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6135656249840783149
Σχόλια
item