Στην Αθήνα ο Ομπάμα λίγο πριν το τέλος της θητείας του- Όλα όσα έγιναν κατά την άφιξη του

Στην Αθήνα ο Ομπάμα λίγο πριν το τέλος της θητείας του- Όλα όσα έγιναν κατά την άφιξη του
Δέκα λεπτά νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο στις 10:40 προσγειώθηκε το Air Force One στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.
181653.jpg
Τον Πρόεδρο των ΗΠΑ υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενώ η πίστα του αεροδρομίου ήταν γεμάτη από αστυνομικούς αλλά και δημοσιογράφους.
181654.jpg
Ο Μπαράκ Ομπάμα χαμογελαστός φορώντας ένα μπλε κουστούμι και γαλάζια γράβατα, κατέβηκε από το αεροσκάφος μόνος του, καθώς στο τελευταίο του ταξίδι σε ευρωπαϊκό έδαφος ως Πλανητάρχης δεν συνοδεύεται από την οικογένεια του.
181655.jpg
Ο ίδιος αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο περπάτησε και στο κόκκινο χαλί μέχρι την πόρτα του θωρακισμένου οχήματος που θα χρησιμοποιήσει για τις μεταφορές του στην Αθήνα.
181656.jpg
Μάλιστα, έξω από το αυτοκίνητο είχε μια μικρή συνομιλία με τον υπουργό αλλά και τον αρχηγό της ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη ενώ χαιρέτησε και τους δημοσιογράφους, πριν αποχωρήσει για να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει.
Τα μέτρα ασφαλεία, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, ήταν πρωτόγνωρα. Αμερικανοί κομάντος ήταν σε κάθε σημείο του αεροδρομίου, ενώ στην πίστα είχαν τοποθετηθεί εξέδρες στις οποίες βρίσκονταν ελεύθεροι σκοπευτές.
181657.jpg
Ενδεικτικό των δρακόντειων μέτρων είναι ότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που καλύπτουν την άφιξη έχουν ήδη περάσει από τρεις ελέγχους.

Το πρόγραμμα του στην Αθήνα
Η πρώτη επίσημη επαφή που θα έχει ο Ομπάμα θα είναι στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
181659.jpg
Στις 14:30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση οι δυο τους θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.
181660.jpg
Η διήμερη επίσκεψη θα κλείσει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 13:00, με τον Μπαράκ Ομπάμα να εκφωνεί ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Να σημειωθεί ότι, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, πρόκειται για μία ιστορική επίσκεψη καθώς δεν έχει έλθει στη χώρα μας Αμερικανός Πρόεδρος εδώ και 17 χρόνια. Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 1999, ο Μπιλ Κλίντον είχε επισκεφτεί τη χώρα μας συνοδεύομενος από την οικογένεια του.
epirusblog.gr
5 of 5
Στην Αθήνα ο Ομπάμα λίγο πριν το τέλος της θητείας του- Όλα όσα έγιναν κατά την άφιξη του
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8201984823798179996
item