Νεφελούδης για εργασιακά: Τεράστια συμμαχία - Αύριο η καταβολή του ΕΚΑΣ

Νεφελούδης για εργασιακά: Τεράστια συμμαχία - Αύριο η καταβολή του ΕΚΑΣ

«Έχουμε μια τεράστια συμμαχία εταίρων για τα εργασιακά» είπε τη Δευτέρα στον Πρακτορείο FM ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, τον απόηχο των προβλημάτων στη διαπραγμάτευυση λόγω των εργασιακών. Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και μάλιστα, όπως είπε, να υπερισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις.

Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μετά επιστροφή των συμβάσεων εργασίας θα διευκολυνθεί και ο έλεγχος του υπουργείου και του ΣΕΠΕ για το σύνολο της αγοράς εργασίας, ώστε κάποια στιγμή να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Νεφελούδης επέμεινε στην πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο μισθός πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι απόφαση ενός υπουργού, όπως ισχύει σήμερα.

Κάλεσμα στο ΔΝΤ «να σταματήσει να πάτα σε δύο βάρκες και να μάς πει αν είναι μέσα ή έξω από το πρόγραμμα» απηύθυνε από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Το ΔΝΤ επιμένει σε μεταρρυθμίσεις που δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» δήλωσε. 

Από αύριο τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ


Ο κ. Νεφελούδης ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. 


Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ανακοίνωσε πως 21 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί για να αρχίσει η σταδιακή καταβολή των ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ενημέρωσε ότι σταδιακά ξεκινά και η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν εδώ και 3 χρόνια.
epirusblog.gr
5 of 5
Νεφελούδης για εργασιακά: Τεράστια συμμαχία - Αύριο η καταβολή του ΕΚΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1449925328555234074
item