Παραιτήθηκε ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αιχμές για «θεσμική υποχώρηση» Παραιτήθηκε ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αιχμές για «θεσμική υποχώρηση» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αιχμές για «θεσμική υποχώρηση»

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αιχμές για «θεσμική υποχώρηση»

«Στη σημερινή συγκυρία κάθε θεσμική υποχώρηση κοστίζει πολύ ακριβά, είτε αφορά στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων» σχολίασε ο κ. Παπαϊωάννου.

Η πρώτη παραίτηση από τη  νέα Κυβέρνηση  είναι πραγματικότητα. Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής  Παπαϊωάννου.

Ειδικότερα, αποδεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης   Σταύρος Κοντονής   την παραίτηση  του γενικού     γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστή  Παπαϊωάννου, ο οποίος σε δήλωσή του αφήνει αιχμές, ενώ    εκφράζει την αντίθεσή του «στις θεσμικές υποχωρήσεις»  τις οποίες συνδέει με τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παπαϊωάννου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της θητείας του και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του.


Παράλληλα,απο την πλευρά του  ο κ. Παπαιωάννου  σε δήλωσή του, υπογραμμίζει : «Στη σημερινή συγκυρία κάθε θεσμική υποχώρηση κοστίζει πολύ ακριβά, είτε αφορά στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων. Όμως η προσπάθεια για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαρκής. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι παρών».

Αναλυτικότερα, ο κ.Παπαιωάννου, αναφέρει αρχικά στην δήλωσή του:
«Υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κλείνει ένας κύκλος 20 μηνών.


Με τους συνεργάτες μου αναλάβαμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη των διακρίσεων: νομοθετήσαμε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε όλα τα ζευγάρια, ενισχύσαμε την αντιρατσιστική νομοθεσία, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και του ρατσισμού. 


Η θέσπιση ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των φυλακών και η επέκταση της αρχής της ίσης μεταχείρισης βρίσκονται στη Βουλή για ψήφιση. 

Δουλέψαμε για μια Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά. Το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι σχεδόν έτοιμο για δημόσια διαβούλευση. Ευχαριστώ τον Νίκο Παρασκευόπουλο γιατί με τίμησε με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του. 

Ευχαριστώ ολόψυχα τους συνεργάτες μου, ήταν τιμή μου που δούλεψα μαζί τους. Εύχομαι ολόψυχα στον νέο υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του».

Και καταλήγει ο πρώην γενικός γραμματέας:
«Κλείνω αυτόν τον κύκλο με τη βεβαιότητα πως στη σημερινή συγκυρία κάθε θεσμική υποχώρηση κοστίζει πολύ ακριβά, είτε αφορά στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων. 


Όμως η προσπάθεια για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαρκής. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι παρών». 
Epirusblog Gr
5 of 5
Παραιτήθηκε ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αιχμές για «θεσμική υποχώρηση»
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2005109878261788977
Σχόλια
item