Μητσοτάκης: Στα όρια της κατάρρευσης η Δημόσια Υγεία - Σύντομα η πρόταση της ΝΔ Μητσοτάκης: Στα όρια της κατάρρευσης η Δημόσια Υγεία - Σύντομα η πρόταση της ΝΔ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Στα όρια της κατάρρευσης η Δημόσια Υγεία - Σύντομα η πρόταση της ΝΔ

Μητσοτάκης: Στα όρια της κατάρρευσης η Δημόσια Υγεία - Σύντομα η πρόταση της ΝΔ

"Απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα. Ένα νέο σύστημα, σχεδιασμένο να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για προφανή αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες και για ταλαιπωρία που υφίστανται στους διαδρόμους του συστήματος, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
«Μέσα και από τη συζήτησή μας, διαπιστώσαμε την απαξίωση και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί η μεγάλη αναμονή για ακτινοθεραπεία των ογκολογικών ασθενών και η αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το σύστημα, πρόσθεσε, δεν λειτουργεί και ταυτόχρονα προκαλούνται νέες πρόσθετες δαπάνες στα νοικοκυριά, που κάνουν τη ζωή πολλών ανθρώπων πολύ δύσκολη.

«Η δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και στηρίζεται πλέον στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό. 


Η κοινωνική συνοχή απειλείται. Απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα. Ένα νέο σύστημα, σχεδιασμένο να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του. 

Μαζί με τους γιατρούς, το επιστημονικό δυναμικό, τους εργαζομένους στο σύστημα Υγείας, τους κοινωνικούς φορείς, εργαζόμαστε συστηματικά, για να παρουσιάσουμε την πρότασή μας στην κοινή γνώμη το επόμενο διάστημα. 

Ο δικός μας στόχος είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Η Νέα Δημοκρατία, σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την Υγεία, που θα αντιμετωπίζει με αλήθεια όλα αυτά τα προβλήματα», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Epirusblog Gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Στα όρια της κατάρρευσης η Δημόσια Υγεία - Σύντομα η πρόταση της ΝΔ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4246971055486135826
Σχόλια
item