Γιάννενα: Στο Δήμο θα παραχωρηθεί η Μαθητική Εστία Ζίτσας Γιάννενα: Στο Δήμο θα παραχωρηθεί η Μαθητική Εστία Ζίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο Δήμο θα παραχωρηθεί η Μαθητική Εστία Ζίτσας

Γιάννενα: Στο Δήμο θα παραχωρηθεί η Μαθητική Εστία Ζίτσας

Μετά τη Μαθητική Εστία Τσεπελόβου, που «περνά» στα χέρια του Δήμου Ζαγορίου, τον ίδιο δρόμο πρόκειται να πάρει και η Μαθητική Εστία Ζίτσας, καθώς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης αντιμετωπίζει θετικά το σχετικό αίτημα του Δήμου Ζίτσας. 

Η είδηση προκύπτει από απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης. 


Σε αυτή αναφέρεται ότι η σημερινή Διοίκηση του Ιδρύματος, «αντιμετωπίσει θετικά την πρόταση του Δήμου Ζίτσας, ως εκ τούτου εντάσσει το αίτημα για την 25ετή παραχώρηση στο Δήμο της χρήσης της Μαθητικής Εστίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που εκπονεί για την αξιοποίηση του συνόλου της ιδιόκτητες ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος». 


Ο Δήμος Ζίτσας, έχει εκφράσει την επιθυμία να αξιοποιήσει την Εστία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, για τη δημιουργία δομής εκπαίδευσης και διαβίωσης ενηλίκων ατόμων με αυτισμό, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα».


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο Δήμο θα παραχωρηθεί η Μαθητική Εστία Ζίτσας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3033772577473136040
Σχόλια
item