ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ:ΟΥΡΕΣ στις κάλπες,ΘΡΙΛΕΡ με την Χίλαρι,στα σύννεφα ο Τραμπ,για ΜΠΑΣΚΕΤ ο Ομπάμα!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ:ΟΥΡΕΣ στις κάλπες,ΘΡΙΛΕΡ με την Χίλαρι,στα σύννεφα ο Τραμπ,για ΜΠΑΣΚΕΤ ο Ομπάμα!
​Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς η χώρα καλείται να αλλάξει σελίδα και από τον επικοινωνιακό και συμπαθητικό Μπαράκ Ομπάμα να περάσει είτε στην... σκληρή Χίλαρι Κλίντον, είτε στον αμφιλεγόμενο Ντόναλντ Τραμπ.

xl.jpg
Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο τους πρόεδρο, μετά από μία προεκλογική περίοδο που σημαδεύτηκε από το έντονα συγκρουσιακό κλίμα όχι μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους, αλλά και στους πολίτες των ΗΠΑ. 
Ειδικά στις πολιτείες κλειδιά,  (όπως είναι η Φλόριντα, η Πενσιλβάνια, το Οχάιο, το Μίσιγκαν, η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα), όπου οι υποψήφιοι παλεύουν στήθος με στήθος,  σχηματίζονται ουρές ψηφοφόρων, δεδομένου ότι μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
oures.jpg
oura.jpg

17278217.jpg
Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έβαλε αθλητικά και πήγε για μπάσκετ, που είναι παράδοση την ημέρα των εκλογών.
bm.jpgbm2.jpg
«Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα. Έχετε την ευκαιρία να εκλέξετε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο. Γνωρίζω την Χίλαρι. Έχει αφιερώσει την ζωή της στο να κάνει αυτήν την χώρα καλύτερη. Έχετε μια υποψήφια που ανέρχεται στο ύψος των περιστάσεων και (αξίζει) την ψήφο σας. Μια υποψήφια που είναι έξυπνη. 
Μια υποψήφια που είναι σταθερή. Μια υποψήφια που έχει δοκιμαστεί»,είπε συγκινημένος ο Ομπάμα λίγο πριν την κρίσιμη μάχη.
Όσο ο Ομπάμα... καρφώνει και βάζει τρίποντα, ο Ντόναλντ Τραμπ twittάρει και ονειρεύεται την μέρα που θα καθίσει στην θέση του πρώτου! «Σήμερα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», έγραψε στο twitter ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.
nt.jpg
Ο Τραμπ ολοκλήρωσε την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση με την υπόσχεση να ενώσει τη χώρα πίσω από «ασφαλή σύνορα» και να κάνει «την Αμερική προτεραιότητα». «Φανταστείτε μόνο τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας εάν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί σαν ένας λαός, κάτω από έναν και μόνο Θεό, τιμώντας τη αμερικανική σημαία», δήλωσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πέντε ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Κολλημένοι με τα social media όμως είναι και οι συνεργάτες της Κλίντον, οι οποίοι προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμή να κερδίσουν ότι μπορούν! Παίζοντας στα δάχτυλα την επικοινωνία, το team της υποψηφίου των Δημοκρατικών, χτυπά στο συναίσθημα! Με ένα βίντεο - αναδρομή στη ζωή της υπό τον τίτλο «Ας γράψουμε ιστορία, σήμερα», συνεχίζουν να δίνουν  τη μάχη του διαδικτύου.
Μαζί με τις μάχες συνεχίζονται όμως και ανησυχίες για την υγεία της Κλίντον, η οποία εμφανίστηκε σε νέο βίντεο να στηρίζεται από τον σύζυγο της Μπιλ Κλίντον για να κατέβει από αεροπλάνο που μόλις έχει προσγειωθεί στη Φιλαδέλφεια.
xkli.jpg
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της Τσάπακουα, στη Νέα Υόρκη, όπου κατοικεί. Την υποδέχθηκαν στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς της -που λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο- εκατοντάδες άτομα. Ψήφισε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της  και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.
«Οι άνθρωποι μετρούν τόσο πολύ στο αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι για τη χώρα μας θα κάνω το καλύτερο που μπορώ εάν έχω την τύχη να κερδίσω σήμερα», είπε η Χίλαρι Κλίντον βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο.
Η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν κομψή, ευδιάθετη,χαμογελαστή, ενώ ο σύζυγος της δεν την άφηνε λεπτό μόνη της! Φορούσε κοστούμι σε μπεζ χρωματισμούς, και χαιρετούσε όλον τον κόσμο! Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός, ότι πολύ συχνά ο Κλίντον αλλά και άλλες συνεργάτες της, την βοηθούσαν να περπατά πιο άνετα.
Ο Τραμπ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Υόρκη, λίγο μετά τις 11 το πρωί (τοπική ώρα), σημειώνοντας ότι συνεχίζει να ανησυχεί για τον κίνδυνο νοθείας.
«Είναι τρομερή τιμή, τεράστια τιμή», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, αποχωρώντας από το εκλογικό τμήμα. Ερωτώμενος εάν ανησυχεί για εκλογική νοθεία, απάντησε λακωνικά: «Πάντα ανησυχούμε γι' αυτό».
«Ας κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη», πρόσθεσε. «Αυτό είναι η ουσία. Αυτή ήταν η ουσία από την αρχή».

Νωρίτερα, μιλώντας τηλεφωνικά στο δίκτυο Fox, είχε δηλώσει: «Βλέπω τόσες ελπίδες και τόσα όνειρα να μη γίνονται πραγματικότητα, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν, με μια πραγματική ηγεσία στη χώρα. Και οι άνθρωποι πληγώνονται τόσο πολύ».



Το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης.
epirusblog.gr
5 of 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ:ΟΥΡΕΣ στις κάλπες,ΘΡΙΛΕΡ με την Χίλαρι,στα σύννεφα ο Τραμπ,για ΜΠΑΣΚΕΤ ο Ομπάμα!
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9182927616218946660
item