Εμπόδια Σκουρλέτη για ΔΕΗ και Ελληνικό Χρυσό εν μέσω φημών για ανασχηματισμό Εμπόδια Σκουρλέτη για ΔΕΗ και Ελληνικό Χρυσό εν μέσω φημών για ανασχηματισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εμπόδια Σκουρλέτη για ΔΕΗ και Ελληνικό Χρυσό εν μέσω φημών για ανασχηματισμό

Εμπόδια Σκουρλέτη για ΔΕΗ και Ελληνικό Χρυσό εν μέσω φημών για ανασχηματισμό

Προσκόμματα σε επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική αλλά και στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ προσπαθεί να βάλει ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, εν μέσω έντονης φημολογίας για επικείμενο ανασχηματισμό, ακόμα και μέσα στο επόμενο 24ωρο που θα τον θέσει εκτός κυβέρνησης.

Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει η εταιρεία από τις 9 Σεπτεμβρίου 2016, με την οποία ζητούσε ανάκληση παλαιότερης υπουργικής απόφασης που μπλόκαρε επένδυση στις Σκουριές.

Η εταιρεία τόνιζε μεταξύ άλλων ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει δικαιώσει τις δραστηριότητές της.

Πηγές της Ελληνικός Χρυσός σχολίασαν ότι η απόφαση του κ. Σκουρλέτη είναι άκρως αποθαρρυντική για τον καναδό επενδυτή, υπενθυμίζοντας ότι έχουν δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ.

Ο υπουργός Ενέργειας έστειλε μηνύματα και κατά της ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ – που αποτελεί των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς – ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η επιχείρηση θα πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός δήλωσε για μία ακόμα φορά αντίθετος στην πώληση του μεριδίου των μετοχών, αντιπροτείνοντας τη μεταφορά τους στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποιήσεων.

«Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για την πώληση του 17% της ΔΕΗ», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Τόνισε ότι «το ποσοστό του Δημοσίου στην ΔΕΗ, δεν πρέπει να πέσει κάτω από το 51%».

Epirusblog Gr
5 of 5
Εμπόδια Σκουρλέτη για ΔΕΗ και Ελληνικό Χρυσό εν μέσω φημών για ανασχηματισμό
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4951931600377869661
Σχόλια
item