Μαρτυρίες - σοκ για το κλαμπ του Αμαρουσίου: «Παντού υπήρχαν παιδιά και ποτά στο έδαφος»

Μαρτυρίες - σοκ για το κλαμπ του Αμαρουσίου: «Παντού υπήρχαν παιδιά και ποτά στο έδαφος»

Σοκαριστικές περιγραφές από γονείς που μιλούν τσο protothema.gr - Τι λένε για το μοιραίο βράδυ στα Βόρεια Προάστια - Στο μικροσκόπιο τα ποτά  και οι αιματολογικές των παιδιών. 

Εικόνες που «κόβουν την ανάσα» και προκαλούν σοκ ακόμα και στους πιο δυνατούς χαρακτήρες περιγράφουν στο protothema.gr, γονείς μαθητών οι οποίοι είδαν τα παιδιά τους να βγαίνουν τρικλίζοντας από το κλαμπ των Βορείων Προαστίων και να πέφτουν λιπόθυμα στα πεζοδρόμια της λεωφόρου Κηφισίας.

Την ίδια ώρα οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ελληνόπουλα ξεκινούν το πότο πριν ακόμα ξεκινήσουν να φοιτούν στο Γυμνάσιο ενώ οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν χιλιάδες φιάλες νοθευμένων ποτών που κυκλοφορούν στην «πιάτσα» και προορίζονται για κλαμπ και μπαρ όπου διοργανώνονται μαθητικά πάρτι.  

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο μέσα σε μιάμιση ώρα δεκάδες ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν στο γνωστό νυχτερινό κέντρο των Βορείων Προαστίων προκειμένου να συμμετάσχουν στα πάρτι που διοργάνωσαν οι μαθητές επτά ιδιωτικών σχολεία της περιοχής, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δυνατή μουσική και την παρέα τους καθώς ένιωσαν έντονη αδιαθεσία.

Οι αιτίες της αποχώρησης, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα είναι η ποσότητα ή η ποιότητα του αλκοόλ που κατανάλωσαν.

Η είσοδος του νυχτερινού κέντρου ξαφνικά γέμισε από παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών με κάποια από αυτά να κάνουν εμετό, ενώ δέκα να κείτονταν στο έδαφος είτε γιατί είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, είτε γιατί είχαν λιποθυμικές τάσεις.

Το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στο κλαμπ του Αμαρουσίου δύσκολα περιγράφεται με λόγια, ενώ προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα στο νυχτερινό κέντρο, όπου το κτίριο έχει νοικιαστεί σε εταιρία που πραγματοποιεί live και διάφορες άλλες μουσικές εκδηλώσεις εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στους χώρους του περίπου 1200 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές επτά λυκείων και γυμνασίων των Βορείων Προαστίων.

Κι ενώ τα πάντα έδειχναν ότι για όλους θα ήταν μια βραδιά διασκέδασης, τελικά τα δεδομένα άλλαξαν, με αποτέλεσμα η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, να πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που μετέτρεψαν τις χαρούμενες στιγμές δεκάδων μαθητών σε ''κόλαση''.

Οι γονείς που έφτασαν στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν τα ανήλικα παιδιά τους, αντίκρισαν μπροστά τους έναν πραγματικό εφιάλτη!

«Πήγα την κόρη μου στο κλαμπ γύρω στις 11:20 το βράδυ κι επέστρεψα να την πάρω γύρω στη μια και μισή τα ξημερώματα. Είχαν περάσει δύο ώρες όταν έφτασα έξω από το χώρο όπου γίνονταν το πάρτι. 


Πήρα τηλέφωνο την  κόρη μου για να βγει  έξω από το μαγαζί. Όση ώρα την περίμενα έβλεπα να βγαίνουν από το κέντρο διασκέδασης παιδιά υποβασταζόμενα, τρικλίζοντας, ενώ κάποια άλλα ήταν ξαπλωμένα στο έδαφος αφού δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους. 

Μάλιστα μια κοπέλα ήταν σε κωματώδη κατάσταση», λέει στο protothema.gr η μητέρα που βρέθηκε μπροστά στο πρωτοφανή θέαμα και συνεχίζοντας προσθέτει: «Πήραμε την αστυνομία τηλέφωνο η οποία όμως άργησε να έρθει, ενώ από το ΕΚΑΒ μας είπαν ότι δεν είχαν διαθέσιμο ασθενοφόρο κι ότι πρέπει να τους καλέσει ο κηδεμόνας του παιδιού, καθώς τα ανήλικα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους».

Ενας άλλος γονιός όπου βρέθηκε και αυτός έξω από το κλαμπ για να πάρει το παιδί του και να επιστρέψουν σπίτι τους, εξομολογείται. «Το δικό μου παιδί δεν είχε πιει. Το είδα να στριμώχνεται στις σκάλες προκειμένου να βγει έξω από αυτό. Μάλιστα έχασε και το κινητό του τηλέφωνο, που κατά πάσα  πιθανότητα του το έκλεψαν. 


Οι αστυνομικοί που ήρθαν στο σημείο μετά τις κλήσεις μας, έπρεπε αμέσως να κάνουν έλεγχο στα ποτά. Η κατάσταση ήταν απίστευτη παντού υπήρχαν ποτά στο έδαφος τα οποία ένιωθαν απαίσια από το αλκοόλ που τους έδωσαν να πιουν».
             
Η μητέρα της 16χρονης κοπέλας η οποία κείτονταν σε κωματώδη κατάσταση στο γκαζόν του προαύλιου χώρου του κλαμπ, αφού μετέφερε έντρομη την κόρη της στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες το απόγευμα της επόμενης ημέρας κατέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και κατήγγειλε το περιστατικό.

Αμέσως άνδρες του συγκεκριμένου τμήματος της ΕΛΑΣ μετέβησαν στο κλαμπ και πήραν δείγματα από τα ποτά τα όποια τα έστειλαν για έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν από τους γονείς τις αιματολογικές εξετάσεις των τριών συνολικά παιδιών που πήγαν στο νοσοκομείο αλλά κι αυτών που αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία μετά την κατανάλωση του αλκοόλ.

«Συχνά γινόμαστε μάρτυρες μεθυσμένων μαθητών να κυκλοφορούν έξω από κλαμπ», λέει ο Α ' Αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών,  Νίκος Διαμαντόπουλος και προσθέτει: «Συχνά διοργανώνονται τέτοια πάρτι. 


Τα νυχτερινά καταστήματα ή τα άτομα που νοικιάζουν τους χώρους για να πραγματοποιούν μαθητικές χοροεσπερίδες έχουν υπαλλήλους οι οποίοι πηγαίνουν στα σχολεία και κλείνουν συμφωνίες με κάποιους μαθητές. Οι μαθητές που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση παίρνουν και μεροκάματο. 

Συνήθως οι άνθρωποι που ενεργούν για λογαριασμό των καταστημάτων τους δίνουν ένα χρηματικό ποσό από το αντίτιμο της κάθε πρόσκλησης. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση με την οποία θα καταγγέλλουμε αυτά τα πράγματα».  
   
Από τα δώδεκα στο ποτό 

Το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στο γνωστό κέντρο διασκέδασης του Αμαρουσίου, αποτελεί από ότι φαίνεται την ''κορυφή του παγόβουνου'' σε ένα πρόβλημα που μαστίζει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες οι ανήλικοι όχι μόνο επιδίδονται στο.. σπορ του αλκοόλ σε πολύ μικρή ηλικία αλλά βιώνουν και το ''παρθενικό'' τους τους μεθύσι ενώ πηγαίνουν στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου.

Η διαχρονική έρευνα ESPAD που πραγματοποιεί το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας,  αποδεικνύει ότι τα ελληνόπουλα, παρότι ο νόμος  απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών, καθημερινά πίνουν έως τελικής πτώσης. 


Ετσι λοιπόν τα ελληνόπουλα έρχονται σε πρώτη επαφή με την μπύρα και το κρασί στα 12 με 13 χρόνια τους, ενώ στα δεκατέσσερα περνούν στην βότκα και στο ουίσκι. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ειδικοί τα παιδιά που μέθυσαν για πρώτη φορά σε ηλικία κάτω των 13 ετών αγγίζει το  9% για τα αγόρια και 5% για τα κορίτσια. 

Όσο ανεβαίνουν τώρα οι ηλικίες τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.  Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα πίνει ένας στους πέντε έφηβους 17- 18 ετών,ενώ το  ποσοστό κυμαίνεται ένα στους τέσσερις για άτομα ηλικίας 19 ετών ο οποίος έχει μεθύσει περισσότερες από δύο φορές.


Αμέτρητες κατασχέσεις νοθευμένων ποτών 

Μέσα σε ένα χρόνο η Οικονομική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ αλλά και το Λιμενικό Σώμα  κατάφεραν να εντοπίσουν εργαστήρια νόθευσης ποτών και να κατάσχουν μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων  προϊόντων. 


Παρόλα αυτά πολλά φιάλες με ποτά ''μπόμπες'' κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση σε κλαμπ και διάφορα κέντρα διασκέδασης με αποτέλεσμα ασυνείδητοι να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών.  

Τον περασμένο Αύγουστο το ΣΔΟΕ κατάφερε να κατασχέσει στο Ηράκλειο της Κρήτης συνολικά από δύο επιχειρήσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης 10.177 λίτρων, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες αλκοολούχων ποτών, καθώς και 3.000 λίτρα τσικουδιάς.

Ο εκπρόσωπος μίας επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται κατά προσέγγιση στο ποσό των 494.791 ευρώ. 


Πριν λίγους μήνες το  Σ.Δ.Ο.Ε. Εντόπισε ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίας καθαρής αιθυλικής αλκοόλης σε χώρο του  6ου χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων- Αλεποχωρίου, ο οποίος χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση και εν συνεχεία την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου  οινοπνεύματος.  

Σε άλλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών στο Κορωπί  κατασχέθηκαν εξοπλισμός εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών που περιελάμβανε μία αντλία καθαρισμού με φίλτρα, ένα μηχανισμό γέμισης φιαλών, ένα μηχανισμό πίεσης πωμάτων, ένα αλκοολόμετρο, 2.170 ετικέτες, 7.000 πώματα και 1.790 κενές φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών επωνύμων εταιρειών  και δύο πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν 1.600lit. χύμα αλκοολούχο ποτό.


protothema.gr,
epirusblog.gr
5 of 5
Μαρτυρίες - σοκ για το κλαμπ του Αμαρουσίου: «Παντού υπήρχαν παιδιά και ποτά στο έδαφος»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9017195099968357275
item