Πρέβεζα: Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» προς Περιφερειάρχη: Εάν δεν προσλαμβάνατε τους "ειδικούς" η Πρέβεζα κινδύνευε να εκπροσωπείτε στο έντυπο μ' ένα κατάρτι!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι πρεβεζας
Αντιπαραθέσεων και επιστολών συνέχεια αναφορικά με την προβολή της Πρέβεζας σε τουριστικό οδηγό της Ηπείρου, μεταξύ Περιφερειάρχη Ηπείρου και Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα».

Ο πολιτιστικός σύλλογος επανέρχεται με νέα επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, την οποία κοινοποιεί στον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη.
«Δεν χρειάζεται να είμαστε "ειδικοί", παρά μόνο συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες  που αγαπάμε χωρίς σκοπιμότητες την πόλη μας, για να γνωρίζουμε τις δομές της τουριστικής αλλά και γενικής ανάπτυξής της» αναφέρει στην επιστολή του ο σύλλογος και συνεχίζει «Το "απειροελάχιστο που χρειάζεται" η πόλη μας, όπως και εσείς αξιολογείτε στην απάντησή σας "είναι ο συγκεκριμένος οδηγός". 
Γι αυτό κι εμείς σας επισημαίνουμε, τι άλλο χρειάζεται,  κατά την γνώμη μας, η Πρέβεζα για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξή της πριν τον τουριστικό οδηγό».
Ολόκληρη η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου:
"Κύριε Περιφερειάρχη,
Αποδεχόμενοι την προτροπή σας- όχι λόγω νόησης, αλλά λόγω θέλησης και αυτή
τη φορά - δεν απαντήσαμε άμεσα στη δική σας απάντηση - τοποθέτηση για την τουριστική προβολή της πόλης μας για να μην κάνουμε "κακό" σ' αυτή την προβολή, μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Το κάνουμε τώρα που πέρασε αυτός ο φόβος και σας επισημαίνουμε:

1.  Η απάντησή σας στην πρώτη επιστολή μας, για την ένσταση που διατυπώσαμε στο απαξιωτικό για την πόλη μας τουριστικό  φυλλάδιο σας, ήλθε ενάμιση μήνα μετά την παραλαβή της από εσάς , και αμέσως αφού αποφασίσαμε να την δημοσιοποιήσουμε. Άρα δεν σας κέντρισε το περιεχόμενο της επιστολής, αλλά η δημοσίευσή της και γι' αυτό σπεύσατε  ως... συνεπής υπηρεσία να μας απαντήσετε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

2.  Η κριτική μας για το έντυπό σας ήταν ήπια και η επιστολή μας  αναδείκνυε μια πραγματικότητα. Εάν όμως στο μέλλον ξανατυπωθεί με χρήματα του 'Ελληνα φορολογούμενου- γιατί και τα χρήματα των προγραμμάτων περιουσία του είναι - έντυπο που να συρρικνώνει τόσο προκλητικά την πόλη μας , η κριτική μας θα είναι διαφορετική.

3.  Μας βρίσκετε σύμφωνους  στην διαπίστωση που κάνετε , ότι οι τοπικοί μας άρχοντες "δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον για την συνεργασία " στη συλλογική προβολή της πόλης μας. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα στις "ειδικευμένες (!!!!) εταιρείες που επιλέγετε με δημόσιο διαγωνισμό και  που λαμβάνουν υπόψη τα στατιστικά στοιχεία , τις προοπτικές ανάπτυξης και ακολουθούν τις σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ" όπως μας πληροφορείτε, να προβάλλουν την Πρέβεζα με μια μικροσκοπική φωτογραφία τριών ιστιοφόρων σε "άγνωστο" τόπο. Δηλαδή εάν δεν προσλαμβάνατε όλους αυτούς τους "ειδικούς" η Πρέβεζα κινδύνευε να εκπροσωπείτε στο έντυπο μ'  ένα κατάρτι!!! 

4.  Κάκιστα χωρίζετε την Περιφέρειά σας σε περιοχές "σήμα κατατεθέν" και σε ασήμαντες. Όλη η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα και η Ήπειρος ένας χαρισματικός τόπος και είναι καθήκον σας, όχι μόνο  η τουριστική, αλλά η  πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη ακόμη και του πιο μικρού συνοικισμού , γιατί μόνο έτσι θα αποτρέψετε την αιμοραγία, κυρίως των νέων της περιοχής μας, προς άλλες χώρες.

5.  Δεν χρειάζεται να είμαστε "ειδικοί", παρά μόνο συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες  που αγαπάμε χωρίς σκοπιμότητες την πόλη μας ,για να γνωρίζουμε τις δομές της τουριστικής αλλά και γενικής ανάπτυξής της.

Το "απειροελάχιστο που χρειάζεται" η πόλη μας , όπως και εσείς αξιολογείτε στην απάντησή σας"είναι ο συγκεκριμένος οδηγός". Γι αυτό κι εμείς σας επισημαίνουμε , τι άλλο χρειάζεται,  κατά την γνώμη μας, η Πρέβεζα για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξή της πριν τον τουριστικό οδηγό. 

•    Χρειάζεται οργανωμένες και αποδοτικές κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. 
•    Αυστηρή προστασία και έλεγχο του περιβάλλοντος , χερσαίου και  θαλάσσιου (ιδέ Αμβρακικός). 
•    Άρτιες υποδομές υγείας (ιδέ Νοσοκομείο). 
•    Σύγχρονα, ασφαλή οδικά , αεροπορικά, θαλάσσια και γιατί όχι , σιδηροδρομικά δίκτυα και λιμάνι. 
•    Απόδοση και αξιοποίηση με συγκεκριμένο προγραμματισμό μελετών και έργων των κάστρων, των στρατοπέδων , των εγκαταλελειμμένων δημόσιων κτιρίων και οικοπέδων, προς όφελος της κρατικής και τοπικής οικονομίας. 
•    Την συνεχή ανάδειξη και συστηματική λειτουργία όλων των αρχαιολογικών χώρων και την ικανοποιητική στελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών. 
•    Την εδραίωση υψηλού αισθήματος ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη.
•    Μουσείο πόλης, εκκλησιαστικό μουσείο και αξιοπρεπείς πολιτιστικές υποδομές.
•    Οργάνωση επιστημονικών συμποσίων, ημερίδων κ.λ.π. για την ανάδειξη, καταγραφή και μελέτη της ιστορίας της και αρκετά άλλα.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά, χρειάζεται  από τους ηγήτορες ανόθευτη και απηλλαγμένη ιδιοτέλειας, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, υψηλό δείκτη ευθύνης , χρηστή διαχείριση πόρων, ειλικρινή διάθεση συνεργασίας με όλους τους θεσμούς, φορείς και συλλόγους , αξιοποίηση των "άξιων" και όχι των "δικών μας" και τέλος ασυμβίβαστος  αγώνας για την εφαρμογή των νόμων του Κράτους και των νόμων της ηθικής.

Όλα τα παραπάνω δεν κινούνται "στη σφαίρα του επιθυμητού" , όπως μας ξεκόψατε ότι δεν πρέπει να κινούνται οι ανάγκες μας. Δεν είναι ,βέβαια και βασισμένα στις απαιτήσεις του "σύγχρονου μάρκετινγκ" με βάση το οποίο εσείς  προγραμματίζετε και λειτουργείτε.

Είναι όμως ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ και αντλούνται από το δικαίωμα κάθε πολίτη να ζει ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ και η άγρια φορολογία που του επιβάλλεται , να του εξασφαλίζει έστω μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά του.
Προς αυτό το σκοπό προσανατολίστε "την προσπάθειά σας, τις γνώσεις σας, την εμπειρία σας, τη συστηματική εργασία σας, το χρόνο σας, τους ειδικούς σας και το μάρκετινγκ" και τα αποτελέσματα για την πόλη μας θα φανούν και θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από αυτά που βιώνουμε σήμερα στην πανέμορφη από φυσικές ομορφιές,αλλά παραμελημένη από τους διοικούντες Πρέβεζά μας.

Τέλος καμμία από τις ενέργειες και δράσεις του συλλόγου μας δεν έχει σκοπό την "εντυπωσιοθηρία". Αυτή είναι λέξη και κατάσταση πολιτικής σκέψης. Η δική μας σκέψη περιορίζεται στην ΑΓΑΠΗ για την πόλη μας , απηλλαγμένη κάθε φθόνου για άλλη περιοχή και αποτέλεσμα αυτής της αγάπης ήταν και οι δύο επιστολές που σας στείλαμε.
Εντός των ημερών θα καταθέσουμε εγγράφως στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ευστράτιο Ιωάννου, αρμόδιο για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, τις προτάσεις μας για την τουριστική προβολή του Δήμου μας.
Υ.Γ. Συμπτωματικά (;)πάλι έμεινε εκτός προγραμματισμού ο Δήμος μας από το "ταξίδι εξοικείωσης" στην Ήπειρο, Σουηδών παραγόντων θεματικού τουρισμού.
Με εκτίμηση και πάντα πρόθυμοι για ειλικρινή συνεργασία.
Το Δ.Σ.  του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΠΡΕΒΕΖΑ""
pamepreveza.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» προς Περιφερειάρχη: Εάν δεν προσλαμβάνατε τους "ειδικούς" η Πρέβεζα κινδύνευε να εκπροσωπείτε στο έντυπο μ' ένα κατάρτι!!!
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 193594904271831458
item