Γιάννενα: Την Παρασκευή η δίκη των δυο κρατικών υπαλλήλων της Αλβανίας Γιάννενα: Την Παρασκευή η δίκη των δυο κρατικών υπαλλήλων της Αλβανίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Την Παρασκευή η δίκη των δυο κρατικών υπαλλήλων της Αλβανίας

Γιάννενα: Την Παρασκευή η δίκη των δυο κρατικών υπαλλήλων της Αλβανίας
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την ελληνική και την αλβανική πλευρά, αναμένεται την Παρασκευή, η εξέλιξη της υπόθεσης, που αφορά τη σύλληψη των δυο κρατικών υπαλλήλων της Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για προσπάθεια εισαγωγής και διακίνησης έντυπου υλικού (βιβλία) με προπαγανδιστικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.

Οι δυο Αλβανοί, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στην Κακαβιά και χθες οδηγήθηκαν σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, από τους οποίους και παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο, που ορίστηκε για μεθαύριο Παρασκευή.

Υπενθυμίζουμε πως την υπόθεση της σύλληψης αποκάλυψε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας το epirusonline.gr, και από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το χρονικό της σύλληψης, υπήρξε μία έντονη συζήτηση και διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να πέσουν οι τόνοι και αν είναι δυνατό να επιλυθεί το θέμα μέσω της παροχής των σχετικών διευκρινίσεων.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό με την ελληνική πλευρά να τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα τηρηθεί η προβλεπόμενη νομοθεσία, για τέτοιου είδους αδικήματα.

Από την άλλη, τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας πάντως, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην υπόθεση με τον εκπρόσωπο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, σε δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Δευτέρας στο Top Channel να υποστηρίζει, ότι οι δύο οδηγοί μετέφεραν τα βιβλία για τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν στην Ελλάδα.

Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά θεώρησε, ότι περιέχουν ευαίσθητα ιστορικά στοιχεία ενώ κατέληξε τονίζοντας, ότι οι διπλωματικές αρχές της χώρας του εργάζονται προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κράτησης, αλλά και η τύχη των βιβλίων.

Χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί επισήμως οι τίτλοι των βιβλίων που μετέφεραν οι δύο υπάλληλοι, όπως και το περιεχόμενό τους σε σχέση με τις ανιστόρητες διεκδικήσεις εδαφών από τη γειτονική χώρα στο όνομα της «Μεγάλης Αλβανίας», αυτό που προκύπτει είναι πως το περιεχόμενο δεν διαφοροποιείται καθόλου από τα σχολικά εγχειρίδια που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία της Αλβανίας.
 Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοιου είδους συλλήψεις σε ελληνικό έδαφος, παρότι και άλλες φορές έχει μεταφερθεί σε αντίστοιχες διπλωματικές αποστολές και άλλο έντυπο υλικό.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Την Παρασκευή η δίκη των δυο κρατικών υπαλλήλων της Αλβανίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4621108461315089724
Σχόλια
item