Γιάννενα: Στα Γιάννενα πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα!

Γιάννενα: Στα Γιάννενα πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα!

Δημότες δεύτερης κατηγορίας, ως προς την ύδρευση, θεωρούν τους εαυτούς τους οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρακίου. 

Αν και βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από την πόλη των Ιωαννίνων, εν τούτοις  υδρεύονται ακόμη από το δίκτυο του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, το οποίο παρά τις βελτιώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα και να γίνονται αρκετά συχνά διακοπές νερού. 


Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος, είναι η κοστολόγηση του νερού, η οποία είναι ίδια με αυτή της πόλης, με τους λογαριασμούς όμως να είναι αρκετά υψηλότεροι εξαιτίας και του τρόπου καταμέτρησης που γίνεται.  


Μπροστά στην κατάσταση αυτή κάτοικοι του Σταυρακίου με ενυπόγραφη διαμαρτυρία τους ζητούν την παρέμβαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας, αλλά και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών (Περιφερειάρχη, Δημάρχου, ΔΕΥΑΙ, ΣΥΔΛΙ Εισαγγλέα, Συνήγορου Πολίτη, βουλευτών), προκειμένου να μειωθεί το τιμολόγιο ύδρευσης.  

«Η περιοχή των Ιωαννίνων- αναφέρουν μεταξύ άλλων- παρότι έχει το μεγαλύτερο δείκτη βροχόπτωσης και τη μεγαλύτερη χιονόπτωση, αντί να παρέχει το φθηνότερο νερό στους κατοίκους της, έχει το ακριβότερο τιμολόγιο παροχής νερού από όλους τους Δήμους της χώρας. Επίσης η τιμή χρέωσης είναι διαφορετική στα διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα. 


Το Σταυράκι, παρότι έχει ακόμη τη μορφή του χωριού και δαπανάει νερό για το πότισμα κήπων και δένδρων, πνεύμονας πρασίνου για όλη την ευρύτερη περιοχή, έχει καταταγεί στην ακριβότερη τιμή, ίδια με αυτή της πόλης των Ιωαννίνων». 

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ακόμη ότι επιβαρύνονται επιπλέον και από τον τρόπο καταμέτρησης, καθώς αυτή γίνεται μια φορά ανά τέσσερις μήνες με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται κυβικά μέτρα νερού και να επιβαρύνονται με την ανώτερη τιμή χρέωσης. 


Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ενώ η παροχή νερού γίνεται από το Σύνδεσμο, η πληρωμή και η συντήρηση γίνεται από τη ΔΕΥΑΙ, που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της τιμής του νερού και τη δημιουργία προβλημάτων στην αποκατάσταση βλαβών κυρίως τους  καλοκαιρινούς μήνες. 

Τέλος κάνουν και σύγκριση της τιμής του νερού της Αθήνας, με αυτό των Ιωαννίνων: «Απ’ ότι γνωρίζουμε, η ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα έχει και το λεκανοπέδιο Αττικής, παίρνει νερό από δύο ποταμούς τον Εύηνο και τον Μόρνο, πολλά χιλιόμετρα μακριά, και από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα. 


Διαθέτει μονάδες επεξεργασίας νερού που το καθιστούν πόσιμο, και μάλιστα αρίστης ποιότητας και μετά το διανέμει προς κατανάλωση με πολύ χαμηλότερη τιμή από τη δική μας, ενώ οι αποστάσεις στην περιοχή μας είναι πολύ πιο μικρές (από την πόλη των Ιωαννίνων), ούτε γνωρίζουμε αν γίνεται κάποια επεξεργασία νερού και ποια είναι η ποιότητά του». 

Δικαιολογώντας την κοινοποίηση της επιστολής-διαμαρτυρίας προς Υπουργούς κ.α., αναφέρουν ότι έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές ως τώρα χωρίς ανταπόκριση, για αυτό και απευθύνονται στην κεντρική διοίκηση του κράτους για να πράξει τα δέοντα.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα Γιάννενα πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 234329665421804143
item