Δεν θέλει να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Δεν θέλει να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δεν θέλει να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Δεν θέλει να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών - Κεντρική Εικόνα
Η Αυστρία δεν πρόκειται να υποστηρίξει το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία τους επόμενους μήνες και αυτή είναι η οριστική στάση της, ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Πρόσθεσε δε, πως αυτή η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ. Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιθανότητα για συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή για μία απελευθέρωση της βίζας για την Τουρκία, και, κατά την άποψή του, αυτές οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Άγκυρα ως αντάλλαγμα για τη Συμφωνία για το Προσφυγικό, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκπληρωθούν.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, ως προς τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, μπορούν να αποφασίσουν μόνον οι αρχηγοί - κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπενθύμισε στις δηλώσεις του πως η Αυστρία με άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ζητήσει να βρεθεί το θέμα της Τουρκίας στη σημερινή ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών και να ασχοληθεί η ΕΕ με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα αυτή.
Μία σαφή στάση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία, είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, επισημαίνοντας πως οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως η σύλληψη βουλευτών του κόμματος HGP και δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, αποτελούν απαράδεκτες επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας και κατά της ελευθερίας του Τύπου, και προκαλούν ανησυχίες.
Epirusblog Gr
5 of 5
Δεν θέλει να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8455550340248764398
Σχόλια
item