Τουρκία εναντίον Ε.Ε. : Προσφέρετε υποστήριξη στο Πε Κα Κα Τουρκία εναντίον Ε.Ε. : Προσφέρετε υποστήριξη στο Πε Κα Κα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκία εναντίον Ε.Ε. : Προσφέρετε υποστήριξη στο Πε Κα Κα

Τουρκία εναντίον Ε.Ε. : Προσφέρετε υποστήριξη στο Πε Κα Κα
Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το γεγονός ότι επέκρινε της συλλήψεις κούρδων πολιτικών εξαπέλυσε το απόγευμα της Παρασκευής ο τουρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου αφού απέρριψε ως “απαράδεκτη” την κριτική που ασκείται από τις Βρυξέλλες, δήλωσε: “Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. προσφέρουν πολύ μεγάλη υποστήριξη στο Πε ΚΑ ΚΑ . Δεν αποδεχόμαστε μαθήματα από αυτούς για το πως επιβάλλεται ο νόμος”.

Βολές από την Ουάσιγκτον

Λίγο νωρίτερα όμως, έντονη ήταν η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στο μπαράζ συλλήψεων. Ο Τομ Μαλινόφσκι, αρμόδιος για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον έγραψε στο Twitter: 

"Όταν δημοκρατίες καταφέρονται εναντίον εκλεγμένων αξιωματούχων, έχουν το καθήκον να δικαιολογούν τις πράξεις τους και να διατηρούν την εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα".
When taking legal action against elected reps, democracies have higher duty to justify actions & preserve confidence in justice. #Turkey
Το πρωί της Παρασκευής, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι η Ε.Ε. είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα των συλλήψεων.

Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον βρετανό ομόλογό του τόνισε ότι ο ίδιος ανέκαθεν προασπιζόταν την επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει προς ποια κατεύθυνση κινείται και τι θα σήμαινε αυτό για τη σχέση της με τις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός υπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος στον κοινό αγώνα κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όμως η Βρετανία και η Γερμανία έχουν επίσης σοβαρές ανησυχίες για την αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης από την Άγκυρα και τώρα τις εκφράζουν.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τουρκία εναντίον Ε.Ε. : Προσφέρετε υποστήριξη στο Πε Κα Κα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1584756337903786909
Σχόλια
item