Με το σταγονόμετρο η επιστροφή των καταθέσεων Με το σταγονόμετρο η επιστροφή των καταθέσεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με το σταγονόμετρο η επιστροφή των καταθέσεων

Με το σταγονόμετρο η επιστροφή των καταθέσεων
Μόνο θριαμβολογίες δεν επιτρέπουν τα νέα στοιχεία για την πορεία των καταθέσεων τον Οκτώβριο, καθώς ένα σημαντικό μέρος από τα περίπου 1,2 δις ευρώ που μπήκαν στο τραπεζικό σύστημα, ανήκει σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στα 124,632 δις ευρώ από 123,472 δις ευρώ το Σεπτέμβριο. 
Ειδικά όσον αφορά στις καταθέσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων και επαγγελματικών ταμείων, έφτασαν στο 1,488 δις ευρώ από 1,101 δις ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάλυψαν τα 387 εκατ. ευρώ από τα 1,160 δις ευρώ της αύξησης καταθέσεων του μήνα. 
Όσον αφορά, δε, στα νοικοκυριά, οι καταθέσεις τους αυξήθηκαν κατά 748 εκατ. ευρώ, κυρίως σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.
Κι ενώ οι καταθέσεις επιστρέφουν με ρυθμού χελώνας, οι δανειοδοτήσεις παραμένουν στο «κόκκινο». Ειδικότερα, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 308 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 355 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. 
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 88 εκατ. ευρώ, προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 36 εκατ. ευρώ, ενώ προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα ήταν αρνητική κατά 184 εκατ. ευρώ.

Epirusblog Gr
5 of 5
Με το σταγονόμετρο η επιστροφή των καταθέσεων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4351855682161511196
Σχόλια
item