Άρτα: Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη - Κατασκευή παιδικής χαράς στο Διάσελλο Άρτα: Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη - Κατασκευή παιδικής χαράς στο Διάσελλο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη - Κατασκευή παιδικής χαράς στο Διάσελλο


PAIDIKH XARA SKITSO


Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη εκπόνησε μελέτη κατασκευής παιδικής χαράς πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Κοσμά, στο Διάσελλο και με πρόταση που κατέθεσε στο πρόγραμμα "Αστική αναζωογόνηση" του Πράσινου Ταμείου εξασφάλισε την ένταξη και κατασκευή του έργου αξίας 169.865 ευρώ και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με βασικό κριτήριο τον μεγαλύτερο αριθμό μικρών παιδιών από 1 έως 12 ετών από όλες τις Τοπικές Κοινότητες, αλλά και την δυνατότητα επισκεψιμότητας του χώρου λόγω συγκέντρωσης πληθυσμού μιας και ο οικισμός του Διασέλλου αριθμεί πάνω από 600 δημότες, παρουσία διθέσιου Σχολείου και Νηπιαγωγείου. 
Θα ακολουθήσει διεκδίκηση ένταξης και κατασκευής παιδικών χαρών στην Άνω Καλεντίνη, Μεσόπυργο, Πηγές, Σκουληκαριά, Περδικοράχη, Άνω Πέτρα, Αστροχωρίου κτλ σύμφωνα με τα κριτήρια προτεραιότητας.
Η κατασκευή της παιδικής χαράς στο Διάσελλο αφορά γενικότερη ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου 750 m2.
Σχεδιάζεται για δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών.
-Ομάδα χρηστών: Νήπια από 3 ετών και άνω θα έχουν στη χρήση τους έναν πλούσιο παιδότοπο.
-Ομάδα χρηστών από 6 ετών και άνω θα έχουν στη χρήση τους ξεχωριστό χώρο εντός του κοινόχρηστου χώρου με όργανα της ηλικίας τους.
Εγκαθίστανται εφτά (7) τύποι εξοπλισμού:
-Κούνιες δύο θέσεων παιδιών
-Κούνιες δύο θέσεων νηπίων
-Τραμπάλα δύο θέσεων
-Παιχνίδι Ταλάντωσης
-Όργανα νηπίων
-Όργανο ΑΜΕΑ
-Σύνθετο συγκρότημα οργάνων
Προβλέπεται μια θέση χρήστη ΑΜΕΑ με τις κατάλληλες προσβάσεις και διατάξεις ασφαλείας χρήσης κάθε οργάνου σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Το σύνολο των οργάνων χωροθετείται με σκοπό την ευχερή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Η τοποθέτηση των οργάνων και η λειτουργία της παιδικής χαράς προβλέπει και το αναγκαίο διαμορφωμένο δάπεδο συγκεκριμένων προδιαγραφών.
Στο σύνολο των 750 τετραγωνικών μέτρων θα υπάρχουν και παρεμβάσεις αισθητικής ανάπλασης του χώρου».
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη - Κατασκευή παιδικής χαράς στο Διάσελλο
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3608015382997203923
Σχόλια
item