ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παράταση έως το τέλος του έτους στις ρυθμίσεις ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παράταση έως το τέλος του έτους στις ρυθμίσεις ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παράταση έως το τέλος του έτους στις ρυθμίσεις ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παράταση έως το τέλος του έτους στις ρυθμίσεις ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ
​Παράταση έως το τέλος του χρόνου (και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016) θα πάρουν τελικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, καθώς υιοθετήθηκε η πρόταση που όπως έχει ήδη γράψει το star.gr είχε πέσει στο τραπέζι του Δ.Σ της ΔΕΗ.
311016130607_7476.jpg
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
• Όλοι οι πελάτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή
• Η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού
• Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
• Πελάτες που προσέρχονται για ρύθμιση των οφειλών τους μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησής τους: α) έχουν δυνατότητα να ενταχθούν στο παραπάνω πρόγραμμα των 36 δόσεων, εφόσον δεν έχουν παραβιάσει το μετρητή τους και β) οφείλουν να καταβάλουν άμεσα το 15% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 12 μηνιαίες δόσεις, εφόσον έχουν παραβιάσει το μετρητή τους.
• Πελάτες με ρευματοκλοπή, εξαιρούνται του Προγράμματος και σύμφωνα με τον Κανονισμό Διακανονισμών, οφείλουν να καταβάλλουν άμεσα το 50% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 4 μηνιαίες δόσεις.
311016130609_9223.jpg
Γενικές Διευκρινίσεις:
• Για τους πελάτες που είναι οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων πελατών ακολουθούνται τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας. Ειδικότερα για τους Ευάλωτους πελάτες η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού. Έτσι για παράδειγμα, ένας ευάλωτος πελάτης με συνολική οφειλή €2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό €200 θα μπορεί να το αποπληρώσει την οφειλή του σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των €50. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις Ευάλωτων πελατών με ρευματοκλοπή.
 Επιπλέον, στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η μη έκδοση εντολής απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (εξαιρούνται περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, όπως ρευματοκλοπές)
• Οι δόσεις είναι έντοκες και οι τόκοι χρεώνονται στους τρέχοντες λογαριασμούς που εκδίδονται κατόπιν της σύναψης του διακανονισμού. Εξαιρούνται α) πελάτες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και β) περιπτώσεις διακανονισμών για τις οποίες συντρέχουν ειδικοί λόγοι κατά τη σύναψη του διακανονισμού.
 Είναι απαραίτητο, μαζί με τις δόσεις, να εξοφλούνται και οι τρέχοντες λογαριασμοί που θα εκδοθούν μετά την ημερομηνία σύναψης του διακανονισμού εμπρόθεσμα.
Σε περίπτωση μη τήρησης διακανονισμού, αν δηλαδή στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μια (1) δόση ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα. Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων – πλην μίας - των οφειλομένων δόσεων.
Τέλος να αναφέρουμε, πως όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι πολίτες σχημάτιζαν τεράστιες ουρές στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, αλλά και σε άλλα υποκαταστήματα, προκειμένου να πιάσουν θέση προτεραιότητας για να μπουν στις 36 δόσεις.
311016130610_0924.jpg
311016130613_3825.jpg
311016130614_4980.jpg
Resizer.jpg
star.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παράταση έως το τέλος του έτους στις ρυθμίσεις ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 6894945254159932721
Σχόλια
item