Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία

Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία

Τα ελικόπτερα και οι έφιππες αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν με στόχο τη «συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης», κατά τη διάρκεια των εορτασμών - Θα υπάρξει αντικατάσταση αρκετών συστημάτων παρακολούθησης γύρω από τον καθεδρικό της Κολωνίας

Οι Αρχές της Κολωνίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αναπτύξουν ελικόπτερα, εξελιγμένες κάμερες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετά το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων που προκάλεσαν σάλο κατά τους περσυνούς εορτασμούς, για το νέο έτος, στην Κολωνία.

Αυτό αναφέρει έκθεση 60 σελίδων, η οποία θα τεθεί επί τάπητος, σήμερα από υψηλόβαθμους αξιωματούχους διαφόρων υπουργείων, με την ονομασία Project Silvester.

Τα ελικόπτερα και οι έφιππες αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία της πόλης με στόχο τη «συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης», κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Εκτός αυτού θα υπάρξει αντικατάσταση αρκετών συστημάτων παρακολούθησης γύρω από τον καθεδρικό της Κολωνίας, καθώς, κατά τα περσινά έκτροπα, οι εικόνες ήταν αρκετά κακής ποιότητας και δεν έγινε δυνατή η ταυτοποίηση αρκετών δραστών.

Ακόμη προτείνεται περιορισμός της προσβασιμότητας σε διάφορες περιοχές κατά τη διάρκεια των εορτασμών προκειμένου να μην διαπραχθούν εγκληματικές πράξεις, καθώς και η κράτηση μεθυσμένων ή επιθετικών ομάδων ανθρώπων και η αποτελεσματικότερη καταγραφή των μεταναστών. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία της Europol.

Σύμφωνα με την έκθεση κατά τους εορτασμούς για το νέο έτος υπήρξαν 881 υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων με στόχο 1,231 γυναίκες πολλές από τις οποίες δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας.  Εκτός από την Κολωνία παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα στο Ντίσελντολφ, το Αμβούργο, τη Φρανκφούρτη και τη Στουτγάρδη.

Όλα σχεδόν τα θύματα ήταν γυναίκες από 18 έως 24 ετών, ενώ σχεδόν όλοι οι δράστες προέρχονταν από την Αλγερία, το Μαρόκο και το Ιράκ. Για τις επιθέσεις στην Κολωνία έχουν καταδικαστεί δύο άτομα.


Epirusblog Gr
5 of 5
Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2303953485493116402
Σχόλια
item