Παίζει με τη φωτιά η Άγκυρα στο Τρίγωνο …Ή δοκιμάζει τις αντοχές μας ; Παίζει με τη φωτιά η Άγκυρα στο Τρίγωνο …Ή δοκιμάζει τις αντοχές μας ; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παίζει με τη φωτιά η Άγκυρα στο Τρίγωνο …Ή δοκιμάζει τις αντοχές μας ;

Παίζει με τη φωτιά η Άγκυρα στο Τρίγωνο …Ή δοκιμάζει τις αντοχές μας ;
Σε επικίνδυνα παιχνίδια στο Καστελόριζο επιδίδεται η Aγκυρα, όπως φάνηκε από μπαράζ τουρκικών NAVTEX, οι οποίες αφορούσαν μ άσκηση με πραγματικά πυρά στα διεθνή ύδατα νοτίως του Καστελόριζου,  που όμως εγκλώβιζαν  το ελληνικό νησί αποκόπτοντας του πρακτικά την επικοινωνία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
Η τουρκική NAVTEX 717/16, η οποία προέβλεπε ασκήσεις  με πυρά για την Τρίτη, απορρίφθηκε άμεσα από την Ελλάδα, ενώ ο Τούρκος επιτετραμμένος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα και ρηματική διακοίνωση.
Στον επιτετραμμένο τονίστηκε ότι στην τουρκική NAVTEX απεικονίζεται παρανόμως έδαφος ελληνικής κυριαρχίας, ενώ καταπατείται βάναυσα και το μνημόνιο συνεργασίας Παπούλια-Γιλμάζ που καθορίζει αυτού του τύπου τις σχέσεις.
Αμέσως μετά την ελληνική διαμαρτυρία, η τουρκική NAVTEX 717/16 αποσύρθηκε, ωστόσο αντικαταστάθηκε με άλλες (723/16 και 724/16), οι οποίες καθόριζαν εκ νέου το πεδίο βολής που προτίθεται να χρησιμοποιήσει το τουρκικό Π.Ν. 

ialwpk3

Στην περιοχή έχουν σπεύσει  σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος , προκειμένου να παρακολουθήσουν απο κοντά  την τουρκική κινητικότητα.

Πάντως οι Τούρκοι αυτήν την στιγμή δεν έχουν την δύναμη εκείνη στο Ναυτικό που απαιτείται να κάνουν μια κίνηση αποκλεισμού κυρίως λόγω προσωπικού …Ίσως να δοκιμάζουν τις αντοχές μας και στη Θάλασσα όπως κάνουν καθημερινά στον Αέρα !
Χαρακτηριστικά όμως να αναφέρουμε εδώ οτι η κίνηση των Τούρκων είχε προβλεφτεί εδώ και καιρό απο Στρατιωτικούς  και Αναλυτές που είχαν γράψει  σχετικά άρθρα  και είχαν αναλύσει την πρόθεση της Άγκυρας για αποκλεισμό των  νησιών μας!
veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Παίζει με τη φωτιά η Άγκυρα στο Τρίγωνο …Ή δοκιμάζει τις αντοχές μας ;
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8400015675985455000
Σχόλια
item