Γιάννενα: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες από το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων Γιάννενα: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες από το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες από το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων

Γιάννενα: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες από το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων
Η Μονάδα Ιωαννίνων του ΠΕΔΥ είναι η μία από τις δύο σε ολόκληρη τη χώρα που θα λειτουργεί, μαζί με αυτήν της Πάτρας ως Κέντρο Αναφοράς Εξειδικευμένων Βιοπαθολογικών εξετάσεων.
Πρόκειται για μία πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ που αναβαθμίζει προφανώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και αφετέρου λειτουργεί ως αναγνώριση και επιβεβαίωση της σημασίας που έχει για τη διοίκηση η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας, που μπορεί να αποφορτίσει σημαντικά τα δημόσια νοσοκομεία.
Ήδη στη μονάδα του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων, όπως τόνισε ο Διευθυντής κ. Φώτος λειτουργεί ένα πλήρως μηχανοργανωμένο βιοχημικό και βιοπαθολογικό εργαστήριο, που δέχεται μόνο ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και εκδίδει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ταχύτητα.
Το γεγονός πως όλες οι εξετάσεις εκτελούνται δωρεάν και αυτό αφορά τόσο τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, όσο και τους ανασφάλιστους, έχει οδηγήσει ήδη σε μία σταδιακή αύξηση της κίνησης στο ΠΕΔΥ.
Τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ 2015 – 2016 έως και τον Αύγουστο αποδεικνύουν την αύξηση της ροής των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων προς το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων (βλ. πίνακα).
Ολόκληρο το 2015 είχαν απευθυνθεί στο ΠΕΔΥ 52.034 πολίτες, ενώ μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 είχαν απευθυνθεί ήδη 39.605.
Ο μηνιαίος μέσος όρος για το 2015 ήταν 4.336 ενώ για το πρώτο οκτάμηνο του 2016 έχει φτάσει τις 4.951.
Παράλληλα ο κ. Φώτος ανακοίνωσε ότι από τις 16 Νοεμβρίου το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων θα λειτουργεί ως Κέντρο Διοικητικής Υποστήριξης της 6ης ΥΠΕ αναλαμβάνοντας μία σειρά γραφειοκρατικών υποχρεώσεων και για το ΠΕΔΥ αλλά και τα Κέντρα Υγείας.
Οι διαδικασίες αυτές και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται χωρίς τη μεσολάβηση της κεντρικής υπηρεσίας.
Τέλος, η 6η ΥΠΕ ανακοίνωσε πως στα ΠΕΔΥ Ιωαννίνων και Πάτρας ορίζεται υπεύθυνος συντονιστής για την οδοντιατρική περίθαλψη των πολιτών, που αναλαμβάνει και την αναδιάρθρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής στους πολίτες από τις δημόσιες δομές.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες από το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3980771406078967220
Σχόλια
item