Λαζαρίδης: Η οικονομική πολιτική που επέλεξε η κυβέρνηση δεν βγαίνει

Λαζαρίδης: Η οικονομική πολιτική που επέλεξε η κυβέρνηση δεν βγαίνει
«Το μείγμα οικονομικής πολιτικής που επέλεξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν βγαίνει».
Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα στην εφημερίδα «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.
Και προσθέτει: «Η φορολογική σφαγή των Ελλήνων, δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση, αλλά τη φέρνει μπροστά σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα. Χρειάζεται, επομένως, αλλαγή πολιτικής. 
Χρειάζεται επειγόντως επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, μείωση των φορολογικών συντελεστών, έτσι ώστε να έλθουν νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να προκύψουν πρόσθετα έσοδα από το μεγάλωμα της πίτας. 
Τίποτε απ' όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει από τη σημερινή ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση. Αλλαγή πολιτικής μπορεί να υπάρξει μόνο με πολιτική αλλαγή. Και πολιτική αλλαγή μπορεί να προκύψει μόνο με εκλογές».
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει ότι «η ρύθμισή του, είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας». 
Υπενθυμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις για το χρέος» και προσθέτει «Επιπλέον, όμως, ζητούμε να υπάρξει αναθεώρηση της δέσμευσης για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% του Α.Ε.Π. που συμφωνήθηκε για το 2018, στο 2% του Α.Ε.Π., για τα επόμενα χρόνια. 
Έτσι ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι πόροι και να πετύχουμε - προωθώντας ταυτόχρονα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις - ρυθμούς ανάπτυξης γύρω στο 4% του Α.Ε.Π.».
Για την τελευταία δημοσκόπηση, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει: «Η δημοσκόπηση αυτή απεικονίζει μια πραγματικότητα που οδηγεί σε αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 
Δείχνει, κυρίως, όμως, ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, μια συμφωνία στη βάση συγκεκριμένου οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση, βρίσκει ολοένα και πιο πλατιά απήχηση στην κοινωνία. Δείχνει ότι η επόμενη Κυβέρνηση, θα έχει πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη».
Τέλος, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που - όλο αυτό το διάστημα - συμπεριφέρθηκε με αλαζονεία και αυταρχισμό για να στήσει το δικό της καθεστώς διαπλοκής, απέτυχε δραματικά και πανικοβλήθηκε. Αντί να δηλώσει σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ, εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στη Δικαιοσύνη. Έπαιξε τα ρέστα της και τα έχασε. 
Οφείλει τώρα να κάνει τα βήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, που η ίδια θέλησε να ποδοπατήσει. Ας καταλάβει, επιτέλους, ότι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ. είναι η κατάργηση του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου Παππά και η επαναφορά των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Λαζαρίδης: Η οικονομική πολιτική που επέλεξε η κυβέρνηση δεν βγαίνει
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 708695496371906727
item