Ο Ράμα πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα μετά τις δηλώσεις του περί «Τσαμουριάς»

Ο Ράμα πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα μετά τις δηλώσεις του περί «Τσαμουριάς»

«Η αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική υπονομεύει το κλίμα εμπιστοσύνης», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Αλβανό ομόλογό του. 

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού περί  «Τσαμουριάς» και ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί», o Έντι Ράμα ζήτησε και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σαφές τι ήταν αυτό που μετέφερε ή ζήτησε από τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. 


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ράμα πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα μετά τις δηλώσεις του περί «Τσαμουριάς»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 366458692484807265
item