ΠΝΙΓΗΚΕ η Μυτιλήνη! Τεράστιες καταστροφές από τη νεροποντή-Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα ΠΝΙΓΗΚΕ η Μυτιλήνη! Τεράστιες καταστροφές από τη νεροποντή-Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΠΝΙΓΗΚΕ η Μυτιλήνη! Τεράστιες καταστροφές από τη νεροποντή-Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

ΠΝΙΓΗΚΕ η Μυτιλήνη! Τεράστιες καταστροφές από τη νεροποντή-Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα
Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε όλη τη Μυτιλήνη από τη χθεσινή νεροποντή που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί.
Όπως αναφέρει το Lesvospost μέχρι τις 23:00 το βράδυ είχαν πέσει πάνω από 200 χιλιοστά βροχής στην Καλλονή, ενώ ποτάμια φούσκωσαν και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.
lesvos2.jpg
Ο ποταμός Αχέρωνας μετατράπηκε σε χείμαρρο που παρέσυρε στο πέρασμά του αυτοκίνητα και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του, ενώ στην πλατεία της Καλλονής το νερό έφτασε το μισό μέτρο με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στους δρόμους αυτοκίνητα.
lesvos3.jpg
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην περιοχή Παρακοίλων. Μάλιστα σήμερα τα σχολεία της Καλλονής θα παραμείνουν κλειστά λόγω των πλημμυρών.
lesvos4.jpg
Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν επίσης στην περιοχή Αγία Παρασκευή, στην κεντρική Λέσβο, όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν, ενώ ο κεντρικός δρόμος του χωριού μετατράπηκε σε ποτάμι. 
Προβλήματα και στο Πλωμάρι, καθώς χείμαρροι φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να εισβάλουν μέσα σε ένα σπίτι και σε ένα ξενοδοχείο.
lesvos9.jpg
Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση ενός αυτοκινήτου που βρέθηκε μέσα στο Σεδούντα ποταμό.
Η Πυροσβεστική καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, ενώ σαν να μην έφταναν αυτά, σημειώθηκε και ισχυρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης.
lesvos1.jpg
Οι κάτοικοι συμβουλεύονται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
star.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
ΠΝΙΓΗΚΕ η Μυτιλήνη! Τεράστιες καταστροφές από τη νεροποντή-Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 563247780036244044
Σχόλια
item