Γιάννενα: Ξεκινάει αύριο από το Κάστρο η υπογειοποίηση κάδων Γιάννενα: Ξεκινάει αύριο από το Κάστρο η υπογειοποίηση κάδων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ξεκινάει αύριο από το Κάστρο η υπογειοποίηση κάδων

Γιάννενα: Ξεκινάει αύριο από το Κάστρο η υπογειοποίηση κάδων
Ξεκινάει αύριο από την περιοχή του Κάστρου, το έργο υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 592.245,00 €,  που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της καθαριότητας σε αρκετά «προβληματικά σημεία του Δήμου Ιωαννιτών.
Το πρώτο σύστημα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων πρόκειται να τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Εθνικής Αντιστάσεως (στην είσοδο του Κάστρου) και για το λόγο το διήμερο που θα διαρκέσουν οι εργασίες, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι δύο δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί και απαγορεύεται η διέλευση και στάθμευση όλων των οχημάτων.
Συνολικά ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προμηθευτεί εννέα (9)  βυθιζόμενα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων (οικιακών και ανακυκλώσιμων) χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστο και αρχής γεννωμένης από αύριο ξεκινάει η τοποθέτηση τους που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς.
Αποφασίστηκε για την τοποθέτηση των συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, να δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές μεγάλου φόρτου απορριμμάτων – όπως οι περιοχές πέριξ των πεζοδρόμων- καθώς και τουριστικά σημεία του Δήμου, όπως το Κάστρο και η είσοδος του Περάματος.
Ποιο συγκεκριμένα  τα σημεία τοποθέτησης των πρώτων εννέα συστημάτων είναι:
1. Χαριλάου Τρικούπη & Μιχαήλ Αγγέλου
2. 28ης  Οκτωβρίου (δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ)
3. Λεωφόρος Δωδώνης  & Μιχαήλ Αγγέλου
4. Πυρσινέλλα & Μελανίδη  (έναντι Public).
5.Πυρσινέλλα & Γ. Σακκά (1ος Παιδικός Σταθμός)
6. Πλατεία Πάργης
7.Εθνικής Αντιστάσεως  & Αβέρωφ
8.Κουντουριώτη & Ζάππα
9.Πέραμα(Είσοδος)

Τη συνεργασία των πολιτών ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών
Με δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ζητάει τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών ώστε η τοποθέτηση των υπόγειων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων να βελτιώσει την εικόνα της πόλης. Όπως τονίζει :
«Η υπογειοποίηση των κάδων θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αυτή την πρώτη φάση, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα της. Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να επεκταθεί και σε άλλα σημεία. 
Μπορεί πραγματικά να αλλάξει η εικόνα της καθαριότητας σε περιοχές που είναι σήμερα επιβαρυμένες από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού κάδων, αρκεί να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό. 
Καθοριστικό ρόλο για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας, θα παίξει η συμπεριφορά των πολιτών, γι’ αυτό ζητάμε τη συνεργασία και τη βοήθεια όλων».
Τα τεχνικά  χαρακτηριστικά του κάθε ενός από τα εννέα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων που έχει  προμηθευτεί και τοποθετεί ο Δήμος Ιωαννιτών είναι:
Δύο ανοξείδωτα δοχεία επίγειας ρίψης απορριμμάτων
Δύο βυθιζόμενοι αφανείς κοινοί κάδοι αποκομιδής χωρητικότητας 1.100 λίτρων
Υδραυλικό ρομποτικό σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων
Ικανότητα διαβαθμισμένης συμπίεσης
Οπτικές και φωνητικές οδηγίες χρήσης
Υδραυλικό σύστημα ανύψωσης των κάδων για την αποκομιδή
Λειτουργία ανοίγματος δοχείου ρίψης με το πάτημα ενός ποδομπουτόν

vimanews.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκινάει αύριο από το Κάστρο η υπογειοποίηση κάδων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3129933841388047710
Σχόλια
item