Γιάννενα: Πιέζονται από παντού τα παραδοσιακά κρεοπωλεία Γιάννενα: Πιέζονται από παντού τα παραδοσιακά κρεοπωλεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πιέζονται από παντού τα παραδοσιακά κρεοπωλεία


Γιάννενα: Πιέζονται από παντού τα παραδοσιακά κρεοπωλεία

Δύο, το πολύ τρεις ημέρες το μήνα εργάζονται τα παραδοσιακά κρεοπωλεία των Ιωαννίνων, και οι ημέρες αυτές συμπίπτουν με τις ημέρες πληρωμής των συντάξεων. 

Οι συνταξιούχοι παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί και εκείνες, που θα ακολουθήσουν, είναι οι πιο πιστοί πελάτες των παραδοσιακών κρεοπωλείων, στηρίζοντας τα μικρομεσαία καταστήματα σε μία κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, με έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού από τις μεγάλες αλυσίδες.

Το θέμα αυτό και ακόμη περισσότερο το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία συζητήθηκε πριν από μερικούς μήνες στα Ιωάννινα, στο πανελλαδικό συνέδριο του κλάδου, όπου οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες, όχι μόνο στις πιέσεις που ασκούνται στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, αλλά και στη βοήθεια των μεγάλων αλυσίδων από τις τράπεζες.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων Γρηγόρης Κονταξής, η προσπάθεια να αναχαιτιστούν τα προβλήματα αυτά είναι συνεχής, όμως δεν αποφέρει αποτελέσματα, καθότι είναι αδύνατο να ανταγωνιστούν τα μικρομεσαία καταστήματα, τις μεγάλες αλυσίδες.


«Εξακολουθούν να αποτελούν στόχο των μεγάλων αλυσίδων ταΠι μικρομεσαία καταστήματα της αγοράς παρότι αυτά είναι που στηρίζουν τον ντόπιο παραγωγό, την τοπική αγορά και κρατούν τα χρήματα στην τοπική οικονομία», σημείωσε.


Στο μεταξύ ένα μήνα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν, ότι οι τιμές στα αμνοερίφια και τις γαλοπούλες θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι ίσχυε μέχρι πέρυσι. 


Η ζήτηση μέχρι στιγμής είναι σχεδόν ανύπαρκτη, όμως εάν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με το τελευταίο χρονικό διάστημα, πιστεύω, ότι ο καταναλωτής θα προμηθευτεί σε πολύ καλή τιμή, τα προϊόντα μας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι», σημείωσε ο κ. Κονταξής.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Πιέζονται από παντού τα παραδοσιακά κρεοπωλεία
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 509481374527255894
Σχόλια
item