Μπάκινγχαμ καλεί Τραμπ: Πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάκινγχαμ καλεί Τραμπ: Πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μπάκινγχαμ καλεί Τραμπ: Πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Μπάκινγχαμ καλεί Τραμπ: Πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ - Κεντρική Εικόνα
Η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία μέσα στο 2017, σε μία προσπάθεια να οικοδομήσει στενές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Sunday Times.


Επικαλούμενη δύο υπουργούς και ανώτερο αξιωματούχο με πηγές στην Ντάουνινγκ Στριτ, η εφημερίδα έγραψε ότι οι συζητήσεις ανάμεσα σε βρετανούς αξιωματούχους και στο επιτελείο του Τραμπ θα ξεκινήσουν σύντομα για να εξασφαλιστεί ότι η συνάντηση των δύο θα οριστεί για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2017.
Η Sunday Times έγραψε ακόμη ότι η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει πως μία επίσημη επίσκεψη του Τραμπ θα είναι το «μυστικό της όπλο» για την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών.
Ο Τραμπ έχει ήδη συναντηθεί με τον επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit Νάιτζελ Φάρατζ νωρίτερα τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, ο Τραμπ προσκάλεσε την βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να τον επισκεφθεί το συντομότερο δυνατό κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία έπειτα από την εκλογική του νίκη, όπως έχει ανακοινώσει το γραφείο της πρωθυπουργού. Συνεργάτες της Μέι έχουν δηλώσει ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία.
Epirusblog Gr
5 of 5
Μπάκινγχαμ καλεί Τραμπ: Πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 213110369003554622
Σχόλια
item