Θερμή υποδοχή σε Αβραμόπουλο επεφύλαξε ο Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάιρο

Θερμή υποδοχή σε Αβραμόπουλο επεφύλαξε ο Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάιρο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Κάιρο.

Στη χθεσινή «εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε ο Έλληνας Επίτροπος, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε τη μεγάλη σημασία που διαδραματίζει η Αίγυπτος για τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και το γεγονός ότι η χώρα αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, μιλώντας με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι το θέμα της μετανάστευσης απαιτεί μία σφαιρική προσέγγιση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Αλ Αχράμ", ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των ευρω-αραβικών σχέσεων και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας ΕΕ-Αιγύπτου σε θέματα μετανάστευσης, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να συζητήσουμε και να καθορίσουμε τους πιο κατάλληλους τρόπους για να αποτρέψουμε όσους, με παράνομο τρόπο, προσπαθούν να μεταναστεύσουν.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Αίγυπτο στον αγώνα της κατά της παράνομης μετανάστευσης, που αντιμετωπίζει από πολλές γειτονικές κοντινές χώρες, όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία, το Σουδάν, το Ν. Σουδάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κύμα των Σύρων προσφύγων. 


Μίλησε για τον σημαντικό περιφερειακό ρόλο που παίζει η Αίγυπτος στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, που έχει προκαλέσει μόνον φέτος έως σήμερα 3.600 θανάτους στα νερά της Μεσογείου.
epirusblog.gr
5 of 5
Θερμή υποδοχή σε Αβραμόπουλο επεφύλαξε ο Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάιρο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2793922613422321572
item