Γιάννενα: Να μην ξεχαστεί ο άξονας Ιωαννίνων – Κακαβιάς Γιάννενα: Να μην ξεχαστεί ο άξονας Ιωαννίνων – Κακαβιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Να μην ξεχαστεί ο άξονας Ιωαννίνων – Κακαβιάς

KAKABIA DROMOS3
Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ένταξη του οδικού άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, απέστειλε στον Υπουργό ΥποδομώνΧρήστο Σπίρτζη, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. 
Στην επιστολή αναφέρει: «Ο φτωχός και παραμελημένος Νομός Ιωαννίνων μπαίνει, για μία ακόμη φορά, στο περιθώριο καθώς τίθεται εκτός των μεγάλων έργων που εντάσσει το Υπουργείο Υποδομών στο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα και το νέο ΕΣΠΑ. 
Η σύνδεση της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά διαφαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολύπαθη περιοχή της Ηπείρου».
«Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί έργο μεγίστης σημασίας με διακρατική υπόσταση και προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των είκοσι πέντε μεγάλων έργων παρά το ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα και πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας. 
Παρακαλούμε να εξετάσετε εκ νέου το θέμα, αλλάζοντας τους χειρισμούς σας σε θέματα μείζονος σημασίας για την ακριτική Ήπειρο. Η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας δεν έχει την πολυτέλεια να ελπίζει για την εκτέλεση μεγάλων έργων μετά το 2020» καταλήγει ο κ. Καψάλης.
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Να μην ξεχαστεί ο άξονας Ιωαννίνων – Κακαβιάς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 116388450961305581
Σχόλια
item