Μύδροι Μουζάλα κατά δημάρχου Χίου για το προσφυγικό: Τι θέλουν, να πέσει η συμφωνία; Μύδροι Μουζάλα κατά δημάρχου Χίου για το προσφυγικό: Τι θέλουν, να πέσει η συμφωνία; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μύδροι Μουζάλα κατά δημάρχου Χίου για το προσφυγικό: Τι θέλουν, να πέσει η συμφωνία;

Μύδροι Μουζάλα κατά δημάρχου Χίου για το προσφυγικό: Τι θέλουν, να πέσει η συμφωνία;
Επίθεση κατά της στάσης που τηρούν οι δήμαρχοι και ιδίως ο δήμος Χίου για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
«Να φύγουν λέει από το νησί. Να πέσει η συμφωνία. Ο δήμος Χίου θα πάρει την ευθύνη για όλη την Ελλάδα. Να πέσει η συμφωνία. Θα τρελαθούμε. Να αρχίσουν να έρχονται πάλι 15 χιλιάδες την ημέρα στην Ελλάδα», είπε ο Γ. Μουζάλας στον realfm 97,8.
Δεν υπάρχει άλλη πρόταση στο τραπέζι εκτός από της κυβέρνησης
Οπως υποστήριξε ο υπουργός, αυτό που πρέπει να κάνει ο δήμος Χίου «είναι να βοηθήσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις λύσεις που προτείνει και που είναι πολύ συγκεκριμένες: Να φτιαχτεί ένα καμπ ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, να φτιαχτεί ένα κέντρο κράτησης το οποίο υπήρχε στη Χίο. 
Εφτά χρόνια χρησίμευε σαν κέντρο, τώρα τους ενόχλησε και ο Μητροπολίτης πήρε ασφαλιστικά μέτρα». Μάλιστα ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι «άλλη πρόταση δεν υπάρχει στο τραπέζι».
Σαφή ανάμιξη της Χρυσής Αυγής
Ερωτηθείς αν στα επεισόδια στη Χίο βλέπει ανάμειξη στοιχείων που θέλουν να προκαλέσουν ένταση, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε: «Είμαι σαφής ότι βλέπω τέτοια στοιχεία. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά έγιναν την ημέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πήγαν στη Χίο και δημιούργησαν κλίμα “να φύγουν οι αραπάδες”».
Στο ερώτημα αν βλέπει ανάμειξη της Χρυσής Αυγής ο κ. Μουζάλας ήταν κατηγορηματικός: «Βλέπω σαφέστατα ανάμειξη, πάνω όμως σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, όχι στο κενό. Δεν αρνούμαι την ύπαρξη του προβλήματος. 
Αναφέρομαι στο ότι κάποιοι αξιοποίησαν σε ρατσιστική κατεύθυνση αυτό το πρόβλημα. Αν υπήρξε συνεργασία με την Αστυνομία ή όχι, θέλω να πιστεύω πως όχι, είναι προς διερεύνηση από την Αστυνομία και ο κ. Τόσκας το διερευνά αυτό».
Ως προς την επόμενη ημέρα του προβλήματος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε: «Πρέπει να γίνει μεταφορά και στη Χίο γίνεται συνέχεια, τώρα ξεκινάμε στη Σάμο, αυτών οι οποίοι κρίθηκαν ότι μπορούν να επιστρέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και να μην επιστρέψουν στην Τουρκία. 
Πρέπει να φτιαχτούν τα καμπ ώστε να έχουν, οι οικογένειες τουλάχιστον και οι σοβαροί άνθρωποι, καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Πρέπει να φτιαχτεί κέντρο κράτησης ώστε τα κακοποιά στοιχεία να κρατούνται επί τόπου και να στέλνονται πίσω στην Τουρκία και πρέπει να λειτουργήσει το άσυλο καλύτερα».
Κάποιοι νησιώτες έβγαλαν πολλά χρήματα
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά Μουζάλα για εκμετάλλευση των μεταναστών. «Θα σας πω και κάτι το οποίο ακούγεται προκλητικό, αλλά θα το τολμήσω: 
Οταν τα νησιά μας υπέφεραν, όταν οι νησιώτες υπέφεραν πέρυσι υπήρξαν κάποιοι λίγοι οι οποίοι βγάλαν πάρα πολλά χρήματα. Ας ελέγξουν αν υπάρχουν κάποιοι που θα θέλανε να δημιουργηθεί πάλι η περσινή κατάσταση. Οι νησιώτες το ξέρουν αυτό που λέω».
Ως προς το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την πραγματική αποσυμφόρηση των νησιών, είπε: «Εφόσον φτιαχτούν αυτά τα πράγματα, τώρα οργανώνουμε την υπηρεσία ασύλου, η οποία δεν υπήρχε το 2013 την φτιάξαμε, την τριπλασιάσαμε σε έναν χρόνο. Υπολογίζω ότι εφόσον γίνουν αυτά τα πράγματα μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουμε 100 επιστροφές την εβδομάδα στην Τουρκία, έως 200».
Προειδοποίησε ωστόσο ότι όλα αυτά θα συμβούν «εφόσον οι τοπικές κοινωνίες καταλάβουν ότι ή θα βελτιωθεί η κατάσταση με μία πρόταση σαν αυτή που κάνουμε εμείς ή κάποια άλλη ή θα καταπέσει η συμφωνία και τότε ουαί και αλίμονο».

Epirusblog Gr
5 of 5
Μύδροι Μουζάλα κατά δημάρχου Χίου για το προσφυγικό: Τι θέλουν, να πέσει η συμφωνία;
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 1975505522444053191
Σχόλια
item