Ήπειρος: Τέσσερα σημαντικά έργα της Ηπείρου προς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Ήπειρος: Τέσσερα σημαντικά έργα της Ηπείρου προς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Τέσσερα σημαντικά έργα της Ηπείρου προς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Ήπειρος: Τέσσερα σημαντικά έργα της Ηπείρου προς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες προωθεί προς χρηματοδότηση μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020, η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Συνολικά μετέχει σε 18 προτάσεις, σε τέσσερις από τις οποίες είναι επικεφαλής εταίρος, έχοντας στόχο να προχωρήσει παρεμβάσεις μείζονος σημασίας για την περιοχή. 


Τον κατάλογο των προτάσεων ενέκρινε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη και τώρα πλέον ξεκινά ουσιαστικά το δεύτερο στάδιο η προσπάθεια για την ένταξή τους στο πρόγραμμα προς χρηματοδότηση. 

Οι προτάσεις είναι οι εξής:  
- "Καινοτόμα Μεθολογία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με τη δημιουργία συστάδων", (IMGC) στην οποία περιλαμβάνονται υπηρεσίες για την υποστήριξη του Εμπορευματικού Κέντρου και των Logistics στην Περιφέρεια Ηπείρου.


- Ανάπτυξη του Ελληνο- Ιταλικού Νεανικού τουρισμού (GRID), στην οποία περιλαμβάνεται η Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και εκσυγχρονισμός εσωτερικών υποδομών στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, για την οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, ύψους 1,3 εκ. ευρώ, μεταξύ Αγαθοεργών Καταστημάτων, Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών.


- Ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών για προϊόντα κρέατος και γαλακτοκομικά που προέρχονται από τοπικούς τρόπους εκτροφής ζώων (μετακινούμενους κτηνοτρόφους κλπ). (MeDinno).
- Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καταστροφών από σεισμούς (ERMIS).


Στήριξη της λειτουργίας του ΜΕΔΚΕ και του ΚΕΘΕΑ
Εκτός όμως των προτάσεων που προωθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα, η Περιφέρεια συνεχίζει να στηρίζει τη λειτουργία επιστημονικών φορέων και Δήμων. 


Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, εγκρίθηκε η στήριξη για τα δύο επόμενα χρόνια της  λειτουργίας του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας,  μέσω σύναψης της προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ύψους 117.000 ευρώ. 

Με άλλες αποφάσεις η Επιτροπή ενέκρινε:
- Την στήριξη της λειτουργίας των μονάδων του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ για δύο έτη.


- Την κάλυψη για δύο έτη λειτουργικών αναγκών του λαογραφικού μουσείου "Αγάπιος Τόλης", μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ζαγορίου, συνολικού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.


- Την κάλυψη αναγκών στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" (προμήθεια καθισμάτων), συνολικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ).
- Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, (ύψους 4.500 ευρώ) με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την "παρακολούθηση δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στον Αμβρακικό Κόλπο (Π.Ε. Πρέβεζας) για την περίοδο 2016/2017. 


Προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Πρέβεζας
Τη σύναψη τριών προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση ισάριθμων έργων με το Δήμο Πρέβεζας, ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. 


Πρόκειται για τα εξής:
- Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ
- Επισκευή κτιρίου στέγασης χορωδίας Πρέβεζας, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ.
- Επισκευή και συντήρηση κλειστού Γυμναστηρίου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Τέσσερα σημαντικά έργα της Ηπείρου προς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7198316531790769559
Σχόλια
item