Άρτα: Μοιάζει αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα Άρτα: Μοιάζει αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Μοιάζει αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα

Άρτα: Μοιάζει αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα
Ξεπερνούν τα πεντακόσια τα σκυλιά που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης και το τρίγωνο κι εμείς είμαστε διαρκώς υποχρεωμένοι να... χειροκροτούμε τους φιλόζωους! 
Μια ειλικρινής και χωρίς υπερβολές, συζήτηση με τον αρμόδιο για τα αδέσποτα σκυλιά αντιδήμαρχο Δημήτρη Πετανίτη, οδηγεί σε αλήθειες, αλλά και πάλι επαναφέρει την συζήτηση, στο βασικό ερώτημα, απ' όπου ξεκινάει κάθε συζήτηση για το θέμα αυτό...
"Κάθε ημέρα μαζεύουμε αδέσποτα και τα οδηγούμε στο καταφύγιο που έχουμε δημιουργήσει, αλλά την επόμενη ημέρα τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης το τρίγωνο, αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου είναι περισσότερα", λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πετανίτης, που καθώς ανέλαβε τα καθήκοντά του και στον τομέα αυτό, είχε τάξει στον εαυτό του, να βρει τον τρόπο, αν όχι να λύσει το πρόβλημα, να το απαλύνει. 
Και σήμερα δυό μήνες μετά, κάνοντας τον απολογισμό του, ομολογεί πως το πρόβλημα, μοιάζει με την λερναία ύδρα... Ένα αδέσποτο μαζεύει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μετά από καταγγελία ή καλύτερα έκφραση αγανάκτησης απ' τους πολίτες, δέκα... ξεφυτρώνουν στο ίδιο σημείο. 
Και άντε απ' την αρχή να βάλεις σειρά... Και ποιά σειρά; Όχι αυτή που επιβάλλει η λογική και προ παντός η ασφάλεια των πολιτών, αλλά η λογική που έχει στο μυαλό του ο καθένας που δηλώνει φιλόζωος και υπό την δήλωση αυτή, μπορεί να σκέφτεται κάθε ανοησία και η κοινωνία να τον ακολουθεί.
Μέσα σ' όλα αυτά, κυκλοφορεί η πληροφορία, πως... ξύπνιος δήμαρχος όμορου Δήμου, μάζεψε σε φορτηγάκι δεκάδες αδέσποτα σκυλιά, τα οποία εγκατέλειψε στις παρυφές του Λόφου Περάνθης, για την ακρίβεια στον δρόμο που οδηγεί απ' την Λιμίνη στο Νοσοκομείο και όπως είναι φυσικό, αυτά βρήκαν τον τρόπο, να φτάσουν στο τρίγωνο και το κέντρο της πόλης... Την ίδια πληροφορία, έχει και ο αντιδήμαρχος, αλλά δεν μπορεί να την επιβεβαιώσει, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους, μιας και η... δουλειά αυτή, δεν έγινε μέρα μεσημέρι, για να υπάρχουν και μάρτυρες!
Άντε να βρεις άκρη... Όσο κι αν παλέψει ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πετανίτης και η υπεύθυνη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου κα Μαρία Ανδρέου, λύση δεν διαφαίνεται... Ένα αδέσποτο που οδηγείται στο καταφύγιο της πρώην ΚΟΜΔΕ, μπορεί να μείνει εκεί, μέχρι έναν μήνα και αφού εμβολιαστεί και στειρωθεί, πρέπει να επανέλθει στον φυσικό του χώρο, που είναι οι πλατείες και οι δρόμοι, όπου καθίστανται επικίνδυνα, για όλους. 
Όχι δεν το λέει η λογική αυτό... Το λένε οι φιλόζωοι και εκ του φασισμού που αποπνέει η δράση τους και η δημόσια εμφάνισή τους, αυτό πρέπει να γίνει ο νόμος της τοπική κοινωνίας, η οποία θα είναι και ο αποδέκτης του κινδύνου, που έχει αναφορά και στην σωματική ακεραιότητα των πολιτών, αλλά και στην δημόσια υγεία...
[Στην οδό Φιλελλήνων, ένας εκ των κατοίκων, έχει αγανακτήσει να καθαρίζει τα "κακά" των σκύλων].
Άντε να βρεις άκρη, υπό τις συνθήκες αυτές... Άντε ν' αναλάβει πρωτοβουλίες ο Δήμος Αρταίων και να ακούσει την πρόταση σοβαρών συμπολιτών μας, οι οποίοι λένε πως το πρόβλημα θα λυθεί μ' ένα μεγάλο και λειτουργικό καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, τα οποία δεν θα είναι εκεί... επισκέπτες, αλλά θα μένουν διαρκώς εκεί. 
Όπου θα βρίσκονται σε άριστες συνθήκες και φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα για κάθε φιλόζωο, να τα επισκέπτεται, να τους πηγαίνει φαγητό και όποιος θέλει κάποιο απ' αυτά, να τα υιοθετεί και να τα έχει στο σπίτι του.
Οι σοβαροί πολίτες λένε, πως αυτό θα είναι η σωτηρία και για τα εκατοντάδες αδέσποτα, τα οποία γυρίζουν νηστικά στους δρόμους της πόλης και δεν χωρεί αμφιβολία, πως ως νηστικά που είναι, καθίστανται άκρως επικίνδυνα. 
Όμως είναι ικανοί οι φιλόζωοι, σε μία νύχτα να ακυρώσουν αυτή την προσπάθεια, γιατί ο δικός τους παραλογισμός περί την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, έχει γίνει και νόμος του κράτους... 
Όλα γυρίζουν στους φιλόζωους!
Φάκελος αδέσποτα λοιπόν. Όλα γυρίζουν στους φιλόζωους και την διατροφή που οι ίδιοι έχουν, περί την αγάπη προς τα αδέσποτα. Θεωρούν πως ο φυσικός τους χώρος είναι οι δρόμοι και οι πλατείες, για να κάνουν κάθε σκεπτόμενο πολίτη, να... τρελαίνεται, σε σχέση με όσα έχει μάθει για τα σκυλιά και το πως αυτά πορεύτηκαν στην ζωή, ιδιαίτερα στην περιοχή μας.
-Σε ποιά περίοδο της ιστορίας μας, είδαν αυτοί οι περίεργοι τύποι, τα σκυλιά, να ζουν υπό τις συνθήκες που ζουν σήμερα;
Δυστυχώς γι' αυτούς, σε καμία! Γιατί στο παρελθόν, όσοι είχαν σκυλιά, τα είχαν γιατί τους ήταν χρήσιμα και τα αγαπούσαν. Όχι για να δείχνουν ότι τα αγαπούν, επειδή δεν έχουν τι άλλο να δείξουν.
Κι όμως αυτοί οι ματαιόδοξοι τύποι, έχουν καταφέρει να έχουν, σ' αυτή την ιδιότυπη ομηρία, κοινωνίες ολόκληρες, όπου σ' αυτό το θέμα, η λογική είναι στην... παρανομία...
-Που πάμε;
Είναι το ερώτημα που όλο και περισσότεροι θέτουν, αλλά απάντηση δεν υπάρχει, μιας και ο φασισμός δεν επιτρέπει να δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα, η οποία όμως θα πρέπει να έχει ως φόντο την λογική.
Το σίγουρο είναι πως το πρόβλημα, τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες καλύτερα, θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το αποτέλεσμα των οποίων κανένας δεν θα μπορεί να προβλέψει.
Τότε, όσοι θα υποστούν τις συνέπειες, ας πάνε να ζητήσουν τις ευθύνες, απ' τους περίεργους φιλόζωους της περιοχής...
 ola-mazi-22-a plasio
Πηγή: http://gnomiartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Μοιάζει αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 650911652231076341
Σχόλια
item