Γιάννενα: Οι μανούλες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους!

Γιάννενα: Οι μανούλες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους!
Δεκάδες μητέρες στα Γιάννινα «έσπασαν» κάθε ταμπού και πήραν μέρος στον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.
Η διοργάνωση έγινε ταυτόχρονα σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με τις μανούλες να θηλάζουν τα μωρά τους δημόσια για να στείλουν το δικό τους μήνυμα: ότι ο θηλασμός κάνει καλό στη μαμά και στο μωρό και ότι ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο δεν πρέπει να εἰναι ταμπού.
ekdi tilasmosg2
Στα Γιάννινα τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα «Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» και αγκαλιάστηκε από μανούλες κάθε ηλικίας... Πολλές θήλασαν δημόσια, στο χώρο της Σκάλας κι άλλες μαζί με τα παιδιά τους πήραν μέρος στην όμορφή γιορτή.
Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου.
ekdi tilasmosg3
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!».
Αρκετές από τις γυναίκες που ήταν παρούσες, πήραν μέρος στη γιορτή για πολλοστή φορά.. Με το ίδιο μήνυμα... Ο θηλασμός είναι δικαίωμα και ο δημόσιος θηλασμός δεν αποτελεί ταμπού! ekdi tilasmosg5
ekdi tilasmosg4
ekdi tilasmosg6

epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι μανούλες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5884409837100288106
item