Τσίπρας από Κομοτηνή: «Ούτε βήμα πίσω από τη Συνθήκη της Λωζάνης» Τσίπρας από Κομοτηνή: «Ούτε βήμα πίσω από τη Συνθήκη της Λωζάνης» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τσίπρας από Κομοτηνή: «Ούτε βήμα πίσω από τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Τσίπρας από Κομοτηνή: «Ούτε βήμα πίσω από τη Συνθήκη της Λωζάνης»
Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσουν οι απαράδεκτες δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας  στην Κομοτηνή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών είναι ενέργεια απαράδεκτη, που δεν βοηθά την ειρήνη, την ισορροπία μεταξύ των λαών. Η συνθήκη της Λωζάνης είναι βασικό στοιχείο της ισορροπίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, και δεν θα κάνουμε πίσω από αυτό. Καλό είναι να σταματήσουν οι απαράδεκτες δηλώσεις. 

Τα σύνορα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα. Ας μην έχει κανείς αυταπάτες για την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Δεν επανακαθορίζονται, δεν αμφισβητούνται. Η ιστορία όμως, μπορεί να αλλάξει, είτε προς όφελος των λαών, είτε σε βάρος τους. Η Ελλάδα είναι έτοιμη συνεχίσει την πορεία προς όφελος των δύο λαών. Αν το επιθυμούν και οι γείτονές μας ας προχωρήσουμε σ' αυτό το δρόμο».

Για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός τόνισε:« Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών». «Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες.

Για το προσφυγικό ανέφερε πως πρέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να τηρηθεί πιστά. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί. 

Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών» επεσήμανε.

Εθνικός στόχος η μείωση της ανεργίας

Νέος μεγάλος εθνικός στόχος είναι η μείωση της ανεργίας, να φέρουμε δουλειές και εργασία και αυτό περνάει μέσα από τη δίκαιη ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Κομοτηνή υπογραμμίζοντας πως η έρευνα και η εκπαίδευση είναι προτεραιότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η παραγωγική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέας είναι καθοριστικής σημασίας, ανέφερε επισημαίνοντας πως ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας είναι βασικός για τη στήριξη και την αναβάθμιση της τοπικής ανάπτυξης και τα συνεργατικά σχήματα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Για το κυπριακό ανέφερε πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους στρατούς και εγγυητές υπογραμμίζοντας πως η ελπίδα στην Κύπρο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί. Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την προσπάθεια. 

Ο κυπριακός λαός δικαιούται να ζει σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς κατοχή και εγγυήσεις.

Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα. Τα σύνορα δεν επανακαθορίζονται και τόνισε πως η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τσίπρας από Κομοτηνή: «Ούτε βήμα πίσω από τη Συνθήκη της Λωζάνης»
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 9142535303250348951
Σχόλια
item