Γιατί ο Μάνος θέλει να πάει και τον Στουρνάρα στη συνάντηση Τσίπρα -Ομπάμα

Γιατί ο Μάνος θέλει να πάει και τον Στουρνάρα στη συνάντηση Τσίπρα -Ομπάμα
Ενδιαφέρουσες και...αντισυμβατικές προτάσεις συνεχίζει να διατυπώνει ο Στέφανος Μάνος αυτή τη φορά και για την επίσκεψη Ομπάμα και της ατζέντας της. 

Σε ανάρτησή του στο FB προτείνει πχ στον πρωθυπουργό στη συζήτηση για το χρέος με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να μετέχει ο Στουρνάρας «για να προσδώσει σοβαρότητα».             

Η ανάρτηση του Στ. Μάνου   

Σε 4 ημέρες αναμένεται επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα. "Φοβού τους Δαναούς...." Διαδίδεται ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, στο Κυπριακό και στο Προσφυγικό. 

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον δικό μας Πρόεδρο (που φαντάζομαι ότι θα επωφεληθεί για να τον ενημερώσει για τους κινδύνους που διατρέχει η ανθρωπότητα από τον Μινώταυρο του Νεοφιλελευθερισμού) και φυσικά με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.
Στη συζήτηση για το χρέος καλό είναι να παρίσταται ο κ. Στουρνάρας. Για να προσδώσει κάποια σοβαρότητα και θεσμική υπόσταση

Αναγνωρίζω τη σημασία και των τριών θεμάτων που θα συζητηθούν. Με αντίστροφη σειρά όμως. Πρώτο το Προσφυγικό και τελευταίο το χρέος. 

Στη συζήτηση για το χρέος καλό είναι να παρίσταται ο κ. Στουρνάρας. Για να προσδώσει κάποια σοβαρότητα και θεσμική υπόσταση. Για το Κυπριακό έχω εκφράσει επανειλημμένως τις απόψεις μου. 

Διαφωνώ με τους στόχους της Κυπριακής και της Ελληνικής πολιτικής. Υποστηρίζω ότι το μακροχρόνιο συμφέρον των Ελληνοκυπρίων υπηρετείται με την διαίρεση της Κύπρου σε δύο ανεξάρτητα κράτη. Ιδεωδώς και τα δύο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Να αφήσει ο πρωθυπουργός για τις επόμενες 4 μέρες τις άλλες ασχολίες του, το ποδόσφαιρο, το ΕΣΡ, τα ΜΜΕ, τους υπουργούς του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας

Η αναρρίχηση του κ. Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ τάραξε όσα εμείς, και πολλοί άλλοι στην Ευρώπη, θεωρούσαμε δεδομένα. 

Η αμφίσημη στάση Τραμπ απέναντι στο ΝΑΤΟ, η πρόθεση του να ακυρώσει συμφωνίες της απερχόμενης κυβέρνησης (π.χ. με το Ιράν), η ανοχή απέναντι σε αυταρχικούς ηγέτες αλλάζουν τα δεδομένα της δικής μας ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Δικαιολογείται να ανέβει η εθνική ασφάλεια στο πρώτο σκαλί των θεμάτων προς συζήτηση με τον πρόεδρο Ομπάμα. Να αφήσει ο πρωθυπουργός για τις επόμενες 4 μέρες τις άλλες ασχολίες του, το ποδόσφαιρο, το ΕΣΡ, τα ΜΜΕ, τους υπουργούς του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας.

Ο περιορισμός των δαπανών περιόρισε ασφαλώς τις αμυντικές μας δυνατότητες καθώς δεν ήμασταν σε θέση να διατηρήσουμε μια ομαλή εφοδιαστική ροή. Είναι ενδεχόμενο να χρειαστεί να κάνουμε συμβιβασμούς δηλαδή να κάνουμε πράγματα που δεν θα κάναμε αν είχαμε επαρκείς δικούς μας πόρους. Προέχει όμως η εθνική μας ασφάλεια.

Θέλω λοιπόν τις επόμενες 4 μέρες να προετοιμαστεί πυρετωδώς ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Άμυνας και τους επιτελείς του υπουργείου Άμυνας ώστε να παρουσιάσουν στον κ. Ομπάμα μια πρόταση που να μπορεί να δεχθεί και που θα ανεβάζει δύο κλικ τη δική μας ασφάλεια.

Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να δεχθούμε την εγκατάσταση μιας ομάδας γρήγορης επέμβασης αποτελούμενης από ένα σχετικά μικρό αριθμό αμερικανών πεζοναυτών (300) στην Κρήτη ή αλλού με αντάλλαγμα την επιχειρησιακή αναβάθμιση του πολεμικού μας ναυτικού.

Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να δεχθούμε την εγκατάσταση μιας ομάδας γρήγορης επέμβασης αποτελούμενης από ένα σχετικά μικρό αριθμό αμερικανών πεζοναυτών (300) στην Κρήτη 
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται, την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα αιτήματα που μπορούν να τεθούν στους Αμερικανούς, ελπίζω να θελήσει ο πρωθυπουργός να ενημερώσει εγκαίρως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ζητήσει τη συμπαράταξή του. 

Η πολιτική μας ηγεσία, ενωμένη εν προκειμένω, πρέπει να επωφεληθεί της επίσκεψης Ομπάμα για να εξαλείψει ή πάντως να περιορίσει τους νέους κινδύνους για την Εθνική μας Ασφάλεια που προκαλεί η πολιτική Τραμπ.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί ο Μάνος θέλει να πάει και τον Στουρνάρα στη συνάντηση Τσίπρα -Ομπάμα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2803255934190252922
item