Τα μυστήρια του Βερολίνου: Διαψεύδεται τώρα η "πενταμερής" Τα μυστήρια του Βερολίνου: Διαψεύδεται τώρα η "πενταμερής" | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τα μυστήρια του Βερολίνου: Διαψεύδεται τώρα η "πενταμερής"

Τα μυστήρια του Βερολίνου: Διαψεύδεται τώρα η "πενταμερής"
Αλαλούμ επικρατεί με την έκτακτη πενταμερή σύσκεψη που σύμφωνα με την  "Süddeutsche Zeitung" θα γινόταν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.  

«Η μίνι σύνοδος για την Ελλάδα δεν ματαιώθηκε, θα πραγματοποιηθεί, απλώς άλλαξε η ημερομηνία για να αποφευχθεί η προσοχή των ΜΜΕ» επιμένει το γερμανικό πρακτορείο MNI παρά το γεγονός ότι η εκπρόσωπος του Σόιμπλε είχε νωρίτερα διαψεύσει τη συνάντηση.   

«Τα μέλη του "Washington Club" (σ.σ οι βασικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού προγράμματος) θα έχουν διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος και την απομείωση του προ του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» επιμένει το MNI επικαλούμενο σχετικές πηγές.  

Τέτοια συνάντηση δεν θα γίνει επιμένει η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ 

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε πληροφορίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σύμφωνα με τις οποίες την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματιζόταν συνάντηση πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλαδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας με την παράλληλη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔNT στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του εν λόγω γερμανικού υπουργείου προς την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle «μια τέτοιου είδους συνάντηση δεν θα γίνει».
Σε διευκρινιστική ερώτηση, η ίδια εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται συνάντηση του Euroworkingroup και στις 5 Δεκεμβρίου σύνοδος του Eurogroup σε υπουργικό επίπεδο».

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «παράλληλα γίνεται ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και ευκαιριακά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες».

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι ότι «μια λεγόμενη έκτακτη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη SZ, δεν θα γίνει.».

Και κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ της Τετάρτης η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε εκ νέου το άρθρο της SZ. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Τα μυστήρια του Βερολίνου: Διαψεύδεται τώρα η "πενταμερής"
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2481433318709528540
Σχόλια
item