Ήπειρος: Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Ήπειρος: Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός
Την ιατρική εκτίμηση, πως υπάρχει ακόμη το χρονικό περιθώριο, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό ευπαθών ομάδων και κυρίως εκείνων που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, εξέφρασε ο Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου Γ. Νικόπουλος.

Οι υπηρεσίες υγείας στη χώρα έχουν κινητοποιηθεί σε έντονο βαθμό, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι ο προηγούμενος χειμώνας και το ότι υπήρξε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες, είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους από τη γρίπη και τις επιπλοκές της.
Ο αντιγριπικός εμβολιασμός έχει ήδη ξεκινήσει και ο κ. Νικόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει απαραίτητα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβόλιο, παράλληλα όμως να λαμβάνονται και όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης από το σύνολο του πληθυσμού.

Έτσι, έκανε αναφορά σε διάφορες καταστάσεις που τείνουν να αποτελέσουν φαινόμενα για τη χώρα όπως είναι η προσέλευση βρεφών, νηπίων και μαθητών στις σχολικές υποδομές, παρότι φέρουν εμφανή συμπτώματα ιώσεων.

«Το ακούω συνέχεια και από γονείς και από εκπαιδευτικούς, ότι δεν πειράζει ή ότι δεν έχουν πού να αφήσουν το παιδί και γι’ αυτό το στέλνουν στο σχολείο. 

Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει γιατί έτσι η υγεία του παιδιού δεν θα αποκατασταθεί γρήγορα και παράλληλα θα μεταδοθεί η ίωση και στους άλλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

epirusonline.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4661784556991975960
item