Πρέβεζα: Η ύφεση βαθαίνει - Οι επιχειρήσεις της Πρέβεζας χαροπαλεύουν…Ο Τσίπρας βγάζει τους βουλευτές στούς δρόμους!!!


Πρέβεζα: Η ύφεση βαθαίνει - Οι επιχειρήσεις  της Πρέβεζας χαροπαλεύουν…Ο Τσίπρας βγάζει τους βουλευτές στούς δρόμους!!!

Ζοφερή είναι η εικόνα των επιχειρήσεων της Πρέβεζας λόγω της ύφεσης που βαθαίνει.  Ενόψει των Χριστουγέννων, οι καταστηματάρχες επιχειρούν να αλλάξουν το κλίμα, με στολισμούς βιτρίνων και χαρούμενες εικόνες, χωρίς όμως ωστόσο να προσμένουν να «σωθούν» από τις τρεις εβδομάδες των εορτών.

Δεν είναι λίγες οι πρεβεζάνικες επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης, ενώ άλλες φαίνεται ότι από το νέο έτος θα κατεβάσουν ούτως ή άλλως ρολά καθώς το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τα χρέη προς πιστωτές και το Κράτος λόγω της αβάσταχτης φορολόγησης.


Η ανεργία, η υποαπασχόληση, οι περικοπές στις συντάξεις, το μείγμα πολιτικής και γενικότερα το κλίμα μιζέριας που καλλιεργεί η Κυβέρνηση, δίνουν περιθώρια για εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις όσον αφορά την τοπική οικονομία.


Παρά τις ενέσεις που επιχειρήθηκαν, είτε με προβολή του Δήμου μας σε διεθνείς εκθέσεις, είτε μέσω τουριστικών πρακτόρων, οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως η άρση του αδιεξόδου μόνο με έναν τρόπο μπορεί να επιτευχθεί, με την αύξηση του εισοδήματος. 


Σημειώνουν δε, ότι για να υπάρξει αύξηση του εισοδήματος, θα πρέπει να προηγηθούν επενδύσεις, , κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, υπογραμμίζουν, με την παρούσα κυβέρνηση η οποία προκειμένου να κρατήσει τον δημοσιοϋπαλληλικό στρατό με το μέρος της, θυσιάζει τα πάντα!

Σημειώνουν πως ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να διασώσουν την Κυβέρνηση που καταρρέει, καθώς όπως λένε, το μόνο στήριγμά της είναι κάποιες χιλιάδες που έχει διορίσει, δηλαδή μισθοφόροι ψηφοφόροι, αλλά και μερικά σάιτ που χρηματοδοτεί ώστε να υπάρχουν θετικά σχόλια στο διαδίκτυο.  Δυστυχώς, τονίζουν, η σκληρή πραγματικότητα δεν κρύβεται, ούτε μεταμφιέζεται με κουβέντες.


Όσον αφορά την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα στους Βουλευτές του να βγουν από τα γραφεία και να πλησιάσουν τους πολίτες ακούγοντας τα παράπονά τους, άνθρωποι της αγοράς της Πρέβεζας εκφράζονται με απαξιωτικά λόγια λέγοντας πως είναι καλύτερα να μην εμφανιστεί ο Βουλευτής Πρέβεζας…


Η αλήθεια είναι πως η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς τους Βουλευτές, προκαλεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, διότι ο ίδιος ο Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί όπως στο παρελθόν και για το λόγο αυτό καλεί τους Βουλευτές να το κάνουν. Ο ίδιος, ούτε στο Πολυτεχνείο δεν τόλμησε να εμφανιστεί, διότι ξέρει πως οι αποδοκιμασίες θα τον «πνίξουν» και προτίμησε το Κοινοβούλιο για να πει αυτά που είπε για την επέτειο.


Η τοπική αγορά είναι βαθιά τραυματισμένη και πολύ δύσκολα θα ανακάμψει, ειδικά από την στιγμή που πρόκειται να ψηφιστούν και να επιβληθούν νέοι φόροι. 


Αξίζει να παραθέσουμε μόνο ένα παράδειγμα, από τις επιπτώσεις των φόρων, όπως η αύξηση της φορολόγησης του καφέ, της αγαπημένης συνήθειας των Ελλήνων.


Τo μέτρο περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του πακέτου έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ που απαιτείται για να κλείσει η αξιολόγηση. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φορολογήσει κατά 1 έως 2 ευρώ ανά κιλό τον καφέ κατά την εισαγωγή του ως πρώτη ύλη, ή επεξεργασμένο, με σκοπό να αντλήσει έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρώ. 


Η φορολόγηση σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% σημαίνει αύξηση 40-60 λεπτών στη συσκευασία των 200 γραμμαρίων καφέ (που είναι και η πιο συνηθισμένη στην κατανάλωση) ή αλλιώς σε αύξηση της τάξης του 25% από τη σημερινή τιμή.


Στελέχη από τον χώρο των σούπερ μάρκετ αναφέρουν ότι η εφαρμογή του φόρου θα επιβαρύνει σημαντικά ένα προϊόν, που είναι ιδιαίτερα οικονομικό.


Σύμφωνα δε με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Καφεκοπτών Ελλάδας και Πανελληνίου Συνδέσμου Καφεκοπτών, η επιβολή του φόρου στη σημερινή του μορφή επιβαρύνει δυσανάλογα τις εταιρείες που εισάγουν, επεξεργάζονται και διαθέτουν στην αγορά τον ωμό καφέ και οι οποίες είναι, ως επί το πλείστον, βιοτεχνίες και μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες εξ αυτών δε, οικογενειακές επιχειρήσεις.


Με την επιβολή του φόρου, όπως υποστηρίζουν οι δύο ενώσεις, απειλούνται με λουκέτο περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, ενώ ο άμεσος κίνδυνος αφορά τη μείωση των θέσεων εργασίας σε όλο το φάσμα της αγοράς του καφέ, στο οποίο σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι (εισαγωγείς, καφεκοπτεία, κατασκευή μηχανών καφέ, σημεία εστίασης)».


Άρης Τσελίκος

topikifoni.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η ύφεση βαθαίνει - Οι επιχειρήσεις της Πρέβεζας χαροπαλεύουν…Ο Τσίπρας βγάζει τους βουλευτές στούς δρόμους!!!
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 705623251926353702
item